today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Κύπρος: Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στα Βαρώσια

Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Γιώργου Σαββίδη και του Δημάρχου Αμμοχώστου Σίμου Ιωάννου.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, «η σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες και διεξήχθη σε ένα δημιουργικό και εποικοδομητικό κλίμα». Ανέφερε επίσης ότι κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε μια εκτενή ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και του δημάρχου Αμμοχώστο, «για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη και προβαίνει η κυβέρνηση από την τελευταία άτυπη Σύνοδο στη Γενεύη, αφενός για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και αφετέρου για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και απειλών για την Αμμόχωστο, ενόψει και της επικείμενης παράνομης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα». Επίσης, ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε τις απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας επί συγκεκριμένων πτυχών, ο δήμαρχος Αμμοχώστου μετέφερε στους παριστάμενους τις θέσεις του Δήμου.

«Ακούστηκαν οι θέσεις και οι εισηγήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά στον τρόπο χειρισμού της τουρκικής προκλητικότητας. Συμφωνήθηκε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει εκ νέου εκτάκτως αναλόγως των εξελίξεων, κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα», κατέληξε ο κ. Πελεκάνος ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν επιθυμεί να επεκταθεί σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί κατά τη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ