today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Μ.Χριστοδουλάκης: Καλώς την κυβέρνηση κι ας άργησε

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 σχολίασε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Ο κ. Χριστοδουλάκης υποστήριξε πως από την αρχή του καλοκαιριού η κυβέρνηση εκπέμπει μηνύματα υπέρμετρης χαλάρωσης και εφησυχασμού σαν να έχουμε ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. «Αυτό δείχνει το τεράστιο έλλειμμα έγκυρης προετοιμασίας και πρόληψης και ότι ουσιαστικά σερνόμαστε πίσω από την πανδημία αντί να βρισκόμαστε μπροστά της, προβλέποντας και λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα».

Όσον αφορά στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Καλώς την κυβέρνηση και ας άργησε. Από τον περασμένο Μάιο το Κίνημα Αλλαγής μίλησε πρώτο για αναγκαίους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς τουλάχιστον στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το διοικητικό προσωπικό και τους εργαζόμενους σε δομές πρόνοιας και γηροκομεία».

Επεσήμανε, ότι «χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την κυβέρνηση, γιατί τότε μας έλεγαν: «Τον Σεπτέμβριο και βλέπουμε» και υπογράμμισε: «Ο μόνος τρόπος για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την υγειονομική κρίση είναι ο μαζικός εμβολιασμός. Και αυτό χρειάζεται ενιαία και όχι αντιφατικά μηνύματα από το σύνολο του πολιτικού συστήματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ