today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

B.Kικίλιας: Οι μεταλλάξεις δεν είναι εύκολη ιστορία, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, θα φροντίσουμε ώστε τα νησιά μας να είναι ασφαλή για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους τους, καθώς οι προσδοκίες για φέτος είναι μεγαλύτερες από τον τουρισμό. «Όμως οι μεταλλάξεις δεν είναι μία εύκολη ιστορία, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, στόχος της χώρας για τους ξένους επισκέπτες είναι «η φιλοξενία, η ασφάλειά τους και η υγειονομική τους κάλυψη».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε για μία ακόμη φορά, ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση της πανδημίας τονίζοντας ότι «σχεδόν οι μισοί ενήλικες και παραπάνω έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας σε ένα κατά γενική ομολογία επιτυχημένο σύστημα εμβολιασμού που διαφήμισε την χώρα στο εξωτερικό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΥ που θα δομηθεί από το 2021 έως το 2025 και εξήρε τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν την περίοδο των κορονοϊού «με τον τρόπο του ο καθένας σε ένα μικρό θαύμα» που κράτησε το ΕΣΥ ζωντανό μετά από 10 χρόνια περιορισμών και δημοσιοοικονομικών μέτρων. Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα μας διέθεσε τα πάντα ώστε να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός και φρόντισε να δημιουργήσει μέσα στην πανδημία ένα αναβαθμισμένο σύστημα 1.500 κλινών ΜΕΘ.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει αλλά, όπως είπε σήμερα, έχουμε περισσότερα όπλα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανάμεσα στα οποία είναι και τα εμβόλια. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η πανδημία δε γνωρίζει σύνορα και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη συνεργασία. «Η πρόοδος και η συνεργασία μας κάνουν πλέον να πιστεύουμε ότι είμαστε σε μία καλύτερη κατάσταση», επισήμανε και κάλεσε τους Γερμανούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα και στο χώρο της Υγείας.

Όπως είπε, οι επενδύσεις που θα έρθουν στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια αφορούν σε μεγάλο βαθμό στην Υγεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά και την κτιριακή και ψηφιακή αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Επενδύουμε επίσης στην πρόληψη και στην ψυχική υγεία που έμεινε πίσω για πολλά χρόνια» κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ