today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ρέθυμνο: Αυξάνονται οι εμβολιασμοί στις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής-Γιορτή Ελευθερίας» ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών στο Ρέθυμνο με πρώτο σταθμό για το νομό, την Αγία Γαλήνη. Στόχος της εκστρατείας η οποία θα καλύψει το σύνολο των συγκεκριμένων δήμων και περιοχών της Κρήτης είναι η άμεση ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της λοίμωξης COVID-19.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν κατά τα χρονικά διαστήματα 6 Ιουλίου έως 20 Ιουλίου (α’ δόση) και 27 Ιουλίου έως Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 (β’ δόση). Οι δράσεις υλοποιούνται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, και όπως η διοίκηση της επισημαίνει γίνονται σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του νησιού, τους Δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης, την Π.Ε.Δ. και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Κύριο μέλημα των αρμοδίων είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας και στο νομό Ρεθύμνου όπου σήμερα εμβολιάστηκαν πολίτες στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο κοινοτικό κατάστημα στην Αγία Γαλήνη, ενώ από αύριο ξεκινούν και άλλες περιοχές όπως στο ιατρείο των Αγκουσελιανών, στον Πλακιά, στο Σπήλι, και στα Ανώγεια στις 10 Ιουλίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στην εκστρατεία για τους εμβολιασμούς, η οποία αφορά όπως είπε: «Μία πρόταση δική μας η οποία υλοποιήθηκε και είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή. Ο κόσμος ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό. Στα Ανώγεια έχουν καταγραφεί στη λίστα για εμβολιασμό στην κινητή μονάδα μέχρι αυτή την ώρα 100 άτομα και αναμένουμε πολλούς περισσότερους. Θεωρώ ότι η τεκμηρίωση για κάποιον ώστε να πάει να κάνει το εμβόλιο είναι ότι έχουμε υποχρέωση στην ίδια μας τη ζωή αλλά και στην κοινωνία που ζούμε. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί κάποιος να κάνει σε τούτη την περίοδο και είναι προσφορά ζωής, είναι να εμβολιαστεί».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τη συστράτευση όλων των αυτοδιοικητικών του δήμου, στη μεγάλη καμπάνια για τους εμβολιασμούς στις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές. «Κάναμε μεγάλη εκστρατεία, μία καμπάνια αξιοπρέπειας για τη στάση ζωής που πρέπει να έχουμε μέσω της επιλογής μας να εμβολιαστούμε. Στο δήμο μας έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με τις λίστες για εμβολιασμό να αυξάνουν διαρκώς. Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε 100 άτομα για τον Πλακιά στα Αγκουσελιανά 45, στο Σπήλι περίπου 50 και ολοένα αυξάνονται. Καλώ όλο τον κόσμο όλους τους συνανθρώπους μου όχι μόνο στο δήμο μας αλλά σε όλη την Κρήτη, σε όλη την πατρίδα μας, να εμβολιαστούν ώστε να φύγουμε από τη δεινή θέση που βρισκόμαστε και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ