today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Κέρκυρα: Εγκαινιάστηκε η νέα μαρίνα παρουσία του υπουργού Τουρισμού

Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην περιοχή Μπενίτσες στην Κέρκυρα εγκαινιάστηκε παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος τόνισε, πως στην τρέχουσα δύσκολη τουριστικά χρονιά για να πετύχει το στοίχημα και η Ελλάδα να βρεθεί ξανά στις πρώτες επιλογές των τουριστών απαιτείται η συνεργασία όλων που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, την τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων και τους εμβολιασμούς, για μία καλύτερη ποσοτικά τουριστική σεζόν σε σχέση με πέρυσι.

 

Το καταφύγιο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2002, έχει δυνατότητα φιλοξενίας 86 σκαφών, ενώ επιπλέον 10 θέσεις θα διατεθούν δωρεάν σε επαγγελματίες αλιείς.

 

Ο υπουργός Τουρισμός κατά τον χαιρετισμό του επισήμανε, πως «στόχος είναι η προστιθέμενη αξία που δίδεται με τέτοιου είδους ανάπτυξη, που συμβαίνει σε 11 περιοχές της χώρας μας, ανάμεσα τους και οι Μπενίτσες». Μάλιστα, επισήμανε πως η ολοκλήρωση του καταφυγίου, αποτελεί «άθλο, καθώς όπως λένε οι ντόπιοι αυτοδιοικητικοί, πέρασαν 17 χρόνια και παραπάνω, προκειμένου αυτή η προσπάθεια να αποδώσει».

 

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η μαρίνα των Μπενιτσών θα βοηθήσει τον τουρισμό στην Κέρκυρα και το Ιόνιο.

 

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κέρκυρας Στ. Γκίκας και Δημ. Μπιάγκης, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ