today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Ν.Χαιρέτας: Τον Σεπτέμβριο σε εμπορική λειτουργία η επέκταση του τραμ στον Πειραιά

Πειραιά, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, κ. Νικόλαος Χαιρέτας, κατά τη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021, που συνδιοργάνωσαν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr, στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαιρέτας, τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο και θα διαρκέσουν τουλάχιστον 20 ημέρες, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου τοποθετείται η εμπορική λειτουργία του μέσου.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται η παραλαβή των 25 νέων συρμών τραμ από την Αττικό Μετρό, ενώ σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ γίνεται επανασχεδιασμός των γραμμών, με μετεπιβίβαση στη στάση Πικροδάφνη.

Στο σημείο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του τραμ στην Φρεαττύδα, το Χατζηκυριάκειο, το Πέραμα και τα Εξάρχεια.

Για την γραμμή 1 του μετρό (Πειραιάς – Κηφισιά), ο κ. Χαιρέτας υπογράμμισε ότι το έργο αναβάθμισης των συρμών της γραμμής 1 έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Μάλιστα, για όσο διάστημα διαρκέσει η αναβάθμιση των συρμών αυτών, η κυκλοφορία της γραμμής 1 θα υποστηριχθεί από 2 – 3 συρμούς των άλλων γραμμών του μετρό.

Επίσης, τόνισε ότι η εταιρεία προχωράει κι άλλα έργα, όπως η υπογειοποίηση της γραμμής 1 από το Φάληρο έως τον Πειραιά.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο και μπορεί να δώσει έναν νέο σταθμό, στον Κεράνη. Μένουν λίγα χιλιόμετρα, τα οποία είναι ακόμα σε παλιές ράγες και η Αττικό Μετρό ενισχύει τη ΣΤΑΣΥ, με την επικαιροποίηση των σχετικών μελετών», ανέφερε.

Ακόμη, η εταιρεία προχωρά το μεγάλο έργο της αναβάθμισης της επισκευαστικής ζώνης της γραμμής 1 στον Πειραιά.

Η έκταση της ζώνης, ανέρχεται στα 33 στρέμματα και εκτός από τη χρήση για τη ΣΤΑΣΥ, θα υπάρξουν και παράλληλες αξιοποιήσεις.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ αναφέρθηκε και σε άλλα επιμέρους επιχειρησιακά ζητήματα, στις ενέργειες της εταιρείας για την ενίσχυση των δρομολογίων και τη μείωση των χρονοαποστάσεων, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε την περίοδο της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ