today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

«The Enforcer»: Καταδίωξη το δειλινό στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης

Μια καταδίωξη με χολιγουντιανή «χρυσόσκονη» θα φιλοξενήσει αργά το απόγευμα η περιφερειακή της Θεσσαλονίκης και πολλοί είναι εκείνοι που ανυπομονούν να βρεθούν σε όποιο σημείο παρατήρησης έχει θέα προς τον δρόμο από τις έξι, οπότε και ξεκινούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου. Η καλύτερη ώρα, ωστόσο, στη σημερινή διαδικασία των γυρισμάτων εκτιμάται πως θα είναι στη δύση του ήλιου…

Εκείνη την ώρα, μια Plymouth Barracuda, το εντυπωσιακό αμερικάνικο muscle car που έδωσε και τον αρχικό τίτλο στην ταινία που γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζεται να διασχίζει την περιφερειακή της πόλης ενώ τα συνεργεία θα έχουν ετοιμάσει τον αντίστοιχο εξοπλισμό λήψης που απαιτείται για σκηνές καταδίωξης. Ψηφιακές κάμερες υψηλής ευκρίνειας, σκηνικά, ειδικά αντικείμενα («props») θα είναι τοποθετημένα στην προκαθορισμένη διαδρομή στον κλάδο της οδού που οδηγεί δυτικά και το «action» θα ακουστεί πολλές φορές αφού ο χαρακτήρας του Αντόνιο Μπαντέρας -στη συγκεκριμένη περίπτωση ο επαγγελματίας που θα λειτουργήσει στη θέση του- πρέπει να κυνηγηθεί ή/και να κυνηγήσει στο Μαϊάμι, όπου τοποθετείται με βάση το σενάριο.

Για την ολοκλήρωση των σκηνών, οι άνθρωποι της παραγωγής έχουν πάρει τις αντίστοιχες εγκρίσεις, όπως θα έπρεπε να πάρει π.χ. κι ένας ένας εργολάβος για να εκτελέσει έργα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Η επόμενη ημέρα γυρισμάτων στους δρόμους της πόλης είναι -σύμφωνα με τον προγραμματισμό- το Σάββατο, οπότε και θα γίνουν γυρίσματα που με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να ολοκληρωθούν στην Εθνικής Αμύνης, η οποία, ενδεχομένως από τις έξι το πρωί -σίγουρα όμως μέχρι αργά το βράδυ- θα λειτουργήσει ως σκηνικό για το «The Enforcer».

Πού θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Υπενθυμίζεται ότι για τα σημερινά γυρίσματα, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι θα μείνει κλειστό από τις 6 το απόγευμα και για δέκα ώρες (μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης) τμήμα της Περιφερειακής, από τον Κ12 (εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών) έως την έξοδο Πανοράματος, στο ρεύμα προς δυτικά.

Ως εκ τούτου θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ειδικότερα η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: «μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανίων (ρεύμα προς Χαλκιδική) και στον αμέσως επόμενο κόμβο περί το 1χλμ νότια προς Καλαμαριά/Φοίνικα (οδός Μαρίνου Αντύπα) θα εισέρχονται στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη του ίδιου αυτοκινητόδρομου (Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανίων), μέσω του οποίου θα κατευθύνονται προς την οδό Κ. Καραμανλή και ακολούθως στην Περιφερειακή Οδό από τον ανισόπεδο κόμβο Τριανδρίας».

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων, ενώ ζητεί την κατανόηση και συνεργασία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ