today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Εγκαινιάστηκαν οι νέοι θάλαμοι της Νοσηλευτικής Μονάδας 6Β στο 401 ΓΣΝΑ, με δωρεά του Ιάκωβου Τσούνη

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εγκαινίασε, σήμερα, τους νέους θαλάμους στη Νοσηλευτική Μονάδα 6Β του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ).

Το έργο ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά του υποστρατήγου ε.τ. Ιάκωβου Τσούνη.

Όπως ανακοινώθηκε, στη νέα Νοσηλευτική Πτέρυγα 6Β πραγματοποιήθηκαν ευρύτατες εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών και διαμορφώθηκαν, ένας θάλαμος για ΑμεΑ, τέσσερις δίκλινοι θάλαμοι, δεκαέξι θάλαμοι μιας κλίνης και δύο σουίτες. Κάθε θάλαμος ασθενών είναι πλήρως εξοπλισμένος με χώρο υγιεινής, ενώ τοποθετήθηκε και σύγχρονο σύστημα κλιματισμού. Επίσης, ανακαινίσθηκαν χώροι υγιεινής επισκεπτών και χώροι προσωπικού.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για τη σημερινή τελετή των επισήμων εγκαινίων της νέας νοσηλευτικής μονάδας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, που φέρει το όνομα του μεγάλου Έλληνα και μέγιστου ευεργέτη των Ενόπλων Δυνάμεων υποστράτηγου ε.τ. Ιακώβου Τσούνη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο υπουργός.

«Η μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας. Ο άνθρωπος είναι πολλαπλασιαστής ισχύος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κι επομένως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή» υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός τόνισε ότι το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, αλλά «και όλα τα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, παρέχουν σήμερα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας, χάρη τόσο στη μέριμνα των Γενικών Επιτελείων όσο και στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού τους».

«Ειδικότερα», πρόσθεσε, «κατά την τρέχουσα, ιδιαίτερα απαιτητική, περίοδο όπου οι απαιτήσεις ανταπόκρισης στις συνέπειες της πανδημίας δοκιμάζουν πραγματικά τα όρια των υποδομών και των επαγγελματιών υγείας. Σε μία κοινωνία όμως δεν υπάρχει μόνο το κράτος και η επίσημη Πολιτεία. Όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα, υπάρχει και ιδιωτική πρωτοβουλία και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο που δίνει πολλές φορές ουσιαστικές λύσεις σε επιτακτικά προβλήματα, συμπληρώνοντας την Πολιτεία».

«Θα ήθελα», επισήμανε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «να εκφράσω και την ευγνωμοσύνη εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων για την γενναιόδωρη, άλλη μία φορά, προσφορά του εκλιπόντος υποστράτηγου ε.τ. Ιακώβου Τσούνη, η δωρεά του οποίου κατέστησε εφικτή την ανακαίνιση νοσηλευτικής μονάδας 6Β του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, με την κατασκευή των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων που εγκαινιάζουμε σήμερα».

Αναφερόμενος στη συμβολή του υποστρατήγου επί τιμή Ιακώβου Τσούνη προς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο υπουργός την χαρακτήρισε «τεράστια και διαχρονική» καθώς «με τις δωρεές που πραγματοποίησε ενίσχυσε σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του στρατεύματος, συνδράμοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά για την προάσπιση εθνικής κυριαρχίας».

«Ταυτόχρονα», συμπλήρωσε, «μέσω της αναβάθμισης των δυνατοτήτων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, ενίσχυσε σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους».

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «ο Ιάκωβος Τσούνης είχε πραγματικό πάθος και αγάπη για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είχα την τιμή και τη χαρά να το διαπιστώσω όταν τον γνώρισα πρόσφατα. Αυτό κατάλαβα από τον μεγάλο αυτόν άνδρα. Η αγάπη και το πάθος του ξεχείλιζε. Μπορεί να μην πρόλαβε να είναι παρών στα εγκαίνια, αλλά από εκεί ψηλά που βρίσκεται σίγουρα χαίρεται και ικανοποιείται, βλέποντας το αποτέλεσμα της ανιδιοτελούς και καταπληκτικής προσφοράς του. Ήταν ένας γνήσιος πατριώτης που έδωσε τη ζωή του και την ίδια του την ύπαρξη στην υπηρεσία της πατρίδος. Για αυτό αποτελεί και θα αποτελεί πάντα, διότι δεν θα ξεχαστεί, παράδειγμα θάρρους και φιλοπατρίας για όλους μας».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και η κόρη του εθνικού ευεργέτη, Αθηνά Τσούνη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ