today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μ.Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες και την προώθηση του Κράτους Δικαίου

Την αταλάντευτη προσήλωση της Ελλάδας στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την τήρηση του Κράτους Δικαίου μετέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στη Βέρα Γιούροβα (Vera Jurova), αντιπρόεδρο της Επιτροπής αρμόδια για θέματα Αξιών και Διαφάνειας, και τον Ντιντιέ Ρέιντερς (Didier Reynders), επίτροπο αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται, ο κ. Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε την κα Γιούροβα για τη δέσμευση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και την αποφασιστικότητά της να τις υπερασπιστεί απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «οι αξίες αυτές δεν βρίσκονται στην περιφέρεια των ενδιαφερόντων της ΕΕ, αλλά αγγίζουν τον πυρήνα της. Η Ευρώπη στην οποία πιστεύουμε είναι αυτή της ανεκτικότητας, της ισότητας και του σεβασμού των ελευθεριών». Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποιείται πως συμφώνησαν για στενότερη συνεργασία σε θέματα αρμοδιότητας της Επιτρόπου, αλλά και στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, όπως γίνεται γνωστό, ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ρέιντερς για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η χώρα στον τομέα αυτό. Ενόψει και της κατάρτισης της ετήσιας έκθεσης για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, προστίθεται, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς, ενίσχυσης διαφάνειας, επιτάχυνσης απονομής δικαιοσύνης και υποδοχής μεταναστών. Διαβεβαίωσε επίσης τον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που θα διασφαλίζουν περαιτέρω τον σεβασμό του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ