today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

H Ενέργεια του αύριο μπαίνει σε Ισχύ. Βίντεο από την MYTILINEOS

Στο site της MYTILINEOS και συγκεκριμένα στη σελίδα https://www.mytilineos.gr/el/nea/etairika-nea/i-energeia-tou-avrio-mpainei-se-isxy/, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ένα video σχετικά με την πορεία εργασιών στο υπό κατασκευή CCGT της Εταιρείας και συγκεκριμένα την επιτυχή εγκατάσταση του μεγαλύτερου και πιο αποδοτικού αεριοστρόβιλου που καθιστά τη νέα μονάδα τον πιο αποτελεσματικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.

 

Ο αεριοστρόβιλος 9HA.02 της General Electric (GE) – ο πρώτος τύπου «H» που εγκαθίσταται στην Ελλάδα – θα αποδίδει κατά τη λειτουργία του 826MW στο δίκτυο, με 63% θερμική απόδοση, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

 

Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της MYTILINEOS κατασκευάζεται στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου της Εταιρείας και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021 και να τεθεί σε κανονική λειτουργία στις αρχές του 2022.

 

Με την προσθήκη του νέου σταθμού, η Ενέργεια του αύριο μπαίνει σε Ισχύ, με την συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της MYTILINEOS να υπερβαίνει τα 2.000 MW, μη συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής από ΑΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ