today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Α.Μαγιόρκας: Η παγκόσμια μετανάστευση χρειάζεται παγκόσμιες λύσεις

«Η εταιρική σχέση ΕΕ-ΗΠΑ είναι απίστευτα σημαντική σε έναν κόσμο στον οποίο οι προκλήσεις που μοιραζόμαστε δεν γνωρίζουν όρια» υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, στη συνέντευξη τύπου μετά την Υπουργική Διάσκεψη Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΕ-ΗΠΑ, στη Λισαβόνα.

«Θέλω να πω πρώτα και κύρια ότι η Αμερική επέστρεψε. Επιστρέψαμε στη δέσμευσή μας στη διατλαντική εταιρική σχέση» τόνισε ο Αλεχάντρο Μαγιόρκας προσθέτοντας ότι «οι προκλήσεις μας αντικατοπτρίζουν επίσης ευκαιρίες. Μιλήσαμε για παγκόσμια μετανάστευση και την ανάγκη για παγκόσμιες λύσεις. Φυσικά για τις προκλήσεις της τακτικής μετανάστευσης, αλλά επίσης τη δέσμευση που μοιραζόμαστε όλοι να παρέχουμε ανθρωπιστική ανακούφιση στους ευάλωτους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή».

Επίσης, σημείωσε ότι συζητήθηκε το θέμα του κορονοϊού όπου εκφράστηκε η «δέσμευση» και η «αφοσίωση στο να βγούμε δυνατότεροι, μαζί από την covid19, να επιταχύνουμε, με όσο πιο αποτελεσματικό τρόπο γίνεται τη χαλάρωση των περιορισμών που μπορούν να επανεκκινήσουν τα ταξίδια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ