today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Πληρότητα κοντά στο 100% η Σκύρος για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Την υψηλή δημοφιλία της Σκύρου στους Έλληνες επισκέπτες επιβεβαιώνουν τα πρώτα στοιχεία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπου οι πληρότητες αγγίζουν το 100% τόσο στα ξενοδοχειακά καταλύματα όσο και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Σκυριανής Ναυτικής Εταιρείας (ΣΝΕ), που πραγματοποιεί καθημερινά το δρομολόγιο Κύμη-Σκύρο.

«Αξιοποιώντας το γεγονός ότι η Σκύρος απευθύνεται παραδοσιακά σε Έλληνες επισκέπτες και σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα οικονομικές τιμές στη διαμονή και την εστίαση, δουλεύουμε στενά και σε καθημερινό επίπεδο με τους επαγγελματίες του τουρισμού για να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όσους επισκέπτονται το νησί μας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος, ο οποίος στέκεται και στο γεγονός ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία», το νησί είναι πλέον ένας covid-free προορισμός. «Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού, πάνω από το 80%, έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ και οι υπόλοιποι, που αποτελούν κυρίως νεαρές ηλικίες, ήδη προγραμματίζουν τα ραντεβού τους», αναφέρει ο κ. Μαυρίκος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αρμόδιος για την τουριστική πολιτική του δήμου Σκύρου, Γιάννης Ευγενικός, τόνισε ότι «και φέτος σχεδιάσαμε ειδική καμπάνια προβολής στοχεύοντας σχεδόν αποκλειστικά στον εσωτερικό τουρισμό αναδεικνύοντας κάποια βασικά χαρακτηριστικά όπως το πλήθος μη οργανωμένων παραλιών, που στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας αποτέλεσε συγκριτικό πλεονέκτημα», συμπληρώνοντας ότι «τα πρώτα στοιχεία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και μας γεμίζουν αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική περίοδο».

Το νησί, που φημίζεται για το μεγάλο πλήθος των παραλιών, τη γαστρονομία και το φυσικό του περιβάλλον, έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για Έλληνες, ενώ την περυσινή δύσκολη τουριστική χρονιά κατάφερε να κρατήσει την τουριστική κίνηση σχεδόν στα επίπεδα του 2019, όπως τονίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ