today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια κατά του εργασιακού νομοσχεδίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, νωρίτερα, στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι το νομοσχέδιο «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

Απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η ΓΣΣΕ, με ανακοίνωση, επισημαίνει ότι «έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Λόγω των συγκεντρώσεων αλλά και της απεργίας στα ΜΜΜ, έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους του λεκανοπεδίου, ενώ η αστυνομία με ανακοίνωσή της, παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, κατά μήκος των διαδρομών των πορειών, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ