today-is-a-good-day
19 C
Athens

Τα Special Olympics Hellas υποδέχονται ξανά τους αθλητές τους

Τα προπονητικά προγράμματα και οι αγώνες για άτομα με νοητική αναπηρία ξεκινούν και πάλι σε όλη την Ελλάδα και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ταξιδεύει στα Τρίκαλα

Από 1η Ιουνίου τα Special Olympics Hellas ανακοινώνουν με χαρά την επανεκκίνηση της φυσικής δραστηριότητάς τους και υποδέχονται ξανά τους αθλητές τους σε όλη την Ελλάδα!

Τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, τα Special Olympics Hellas είχαν αναστείλει τις διά ζώσης δράσεις και τους αγώνες και διατηρούσαν την επαφή με τους αθλητές και τις οικογένειές τους μέσα από διαδικτυακές δράσεις, επιδείξεις αγωνισμάτων, σεμινάρια και ψηφιακούς διαγωνισμούς.

Ήδη, όμως, γίνονται τα πρώτα βήματα επιστροφής στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας και τα Special Olympics Hellas ξεκινούν και πάλι τα προπονητικά προγράμματα, τους αγώνες και τις δράσεις ευαισθητοποίησης! Παράλληλα, δίνεται ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη δυναμική επέκταση και στην ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, στα προγράμματα των Special Olympics Hellas.

Αθλητικές – Αγωνιστικές Δραστηριότητες:

Πιο συγκεκριμένα, από 1η Ιουνίου ξεκινούν οι προπονήσεις σε ανοικτές εγκαταστάσεις, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας των αθλητών, για αθλήματα όπως ο Στίβος, η Κωπηλασία, το Κανόε Καγιάκ, η Ποδηλασία, η Αντισφαίριση (Tennis), η Ιππασία και το Bocce. Πολύ σύντομα ακολουθεί το άνοιγμα των προπονήσεων σε αθλήματα όπως η Αντιπτέριση (Badminton), το Powerlifting, η Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Ping Pong), η Κολύμβηση και το Ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, το Φθινόπωρο του 2021 θα διοργανωθούν από τα Special Olympics Hellas οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ιστιοπλοΐας στην Άνδρο (Σεπτέμβριος), οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ποδηλασίας στην Κω (Οκτώβριος) και οι Πανελλήνιοι Αγώνες Καγιάκ στα Χανιά (Νοέμβριος).

Ο χρόνος θα κλείσει με την Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες στο Ζάππειο στις 16 Δεκεμβρίου και τη συμμετοχή Ελληνικής Αποστολής στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics στο Καζάν της Ρωσίας τον Ιανουάριο του 2022.

Επιπρόσθετα, τα Special Olympics Hellas θα συμμετάσχουν, μαζί με τους προπονητές τους, σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στο Dancesport Championship στην Αυστρία (18 – 21/08), στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Lions με Αγώνες Επίδειξης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στη Θεσσαλονίκη και στο European Unified Basketball Tournament στην Ιταλία.

Αναπτυξιακό Πρόγραμμα:

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα έχει 3ετή διάρκεια, και προβλέπει την επέκταση των προπονητικών προγραμμάτων και αγωνιστικών ευκαιριών σε 21 επιπλέον πόλεις της Ελλάδας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την επιστροφή στην φυσιολογικότητα, πρώτος σταθμός είναι η επίσκεψη της Διοίκησης των Special Olympics Hellas στα Τρίκαλα την Τρίτη 15 Ιουνίου. Στόχος της επίσκεψης είναι η ίδρυση Τοπικού Προγράμματος στα Τρίκαλα καθώς και η ενημέρωση των τοπικών φορέων και του κοινού για τη φιλοσοφία, το όραμα και τις δράσεις του κινήματος των Special Olympics. Μέσα στον Ιούλιο προγραμματίζεται αντίστοιχη επίσκεψη στα Ιωάννινα, με σκοπό την περαιτέρω διεύρυνση του προγράμματος.

Σημαντικές Συνεργασίες:

Special Olympics Hellas και Toyota Hellas: Η 3ετής συνεργασία των Special Olympics με την Toyota υλοποιείται μέσα από 25 προγράμματα ενταξιακού αθλητισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, που αποβλέπουν στην άρση των κοινωνικών εμποδίων και στη δημιουργία μίας πραγματικά συμπεριληπτικής κοινωνίας.

Κατά το 2ο εξάμηνο του 2021 τα Special Olympics Hellas και η Toyota Hellas θα υλοποιήσουν α) σεμινάρια ευαισθητοποίησης προς τους εργαζόμενους της Toyota, β) μεικτούς αγώνες με εμπλοκή των εργαζόμενων και αθλητών των Special Olympics Hellas, γ) δράσεις εκπαίδευσης και ενεργοποίησης των αθλητών σε θέματα ασφάλειας και κυκλοφορίας.

Αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της Toyota αποτελεί η πεποίθηση ότι ο άνθρωπος με υπομονή και συνεχή προσπάθεια μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια και να κατακτήσει το δικό του αδύνατο! Στα πρόσωπα των ανθρώπων των Special Olympics η εταιρεία είδε την πεποίθηση αυτή να παίρνει “σάρκα και οστά” και γι’ αυτό αποφάσισε να υποστηρίξει αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία έμπρακτα ως χορηγός τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο «στο δρόμο προς το δικό τους αδύνατο»!

Special Olympics Hellas και Hasbro Greece: Το Hasbro Children’s Fund υποστηρίζει και αυξάνει τα Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού σε 8 χώρες. Στο πλαίσιο αυτό τα Special Olympics Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Hasbro Greece και κατά το 2ο εξάμηνο του 2021: α) θα δημιουργήσουν εκπαιδευτικές & αθλητικές δράσεις για νέους με και χωρίς νοητική αναπηρία σε όλη την Ελλάδα, β) θα παρέχουν ευκαιρίες εκπαίδευσης και συμμετοχής των εργαζόμενων της Hasbro σε μεικτές δράσεις με αθλητές των Special Olympics Hellas και γ) θα προωθήσουν τις αξίες της φιλίας, της αποδοχής και της ένταξης.

Σχετικά ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε: “Λόγω της πανδημίας, οι αθλητές μας και οι οικογένειές τους στερήθηκαν τη δυνατότητα φυσικής συμμετοχής στα προγράμματά μας. Σταδιακά, όμως, μας δίνεται ξανά η δυνατότητα να συναντηθούμε, να αθληθούμε, να συνυπάρξουμε.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά υποδεχόμαστε ξανά τους αθλητές μας, επαναφέρουμε τις αθλητικές μας δραστηριότητες, ανοίγουμε ξανά την αγκαλιά μας. Όπως σε κάθε οικογένεια, έτσι και στη μεγάλη Οικογένεια των Special Olympics Hellas, ξεπερνάμε τις δυσκολίες μαζί! Ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα, με ενθουσιασμό, για να διαδώσουμε το μήνυμα των Special Olympics όσο πιο μακριά μπορούμε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ