today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

K.Μητσοτάκης: Την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών

«Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς τής Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, σχετικά με την τροπολογία που απαγορεύει σε καταδικασθέντες της “Χρυσής Αυγής” να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα.

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε: «Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή».

Και υπογράμμισε: «Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ