today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

ΚΚΕ: Αποτελεί πρόκληση η επιμονή του πρωθυπουργού να μιλάει για επιτυχή διαχείριση της πανδημίας

“Αποτελεί πρόκληση η επιμονή του πρωθυπουργού να μιλάει για επιτυχή διαχείριση της πανδημίας όταν χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες παραμένουν διασωληνωμένοι και το δημόσιο σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα “μιας νόσου” με τις συνέπειες να γίνονται πιο ορατές το επόμενο διάστημα.

Και η σημερινή ομιλία του δεν προμηνύει τίποτα λιγότερο από νέα επιδείνωση των όρων πρόληψης, περίθαλψης και αποκατάστασης της υγείας του λαού, της επιδείνωσης των όρων δουλειάς και αμοιβών των υγειονομικών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο με θέμα την μετά κορωνοϊό εποχή και προσθέτει”:

“Η πολιτική που προέβαλε για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών του κατ’ όνομα δημόσιου τομέα έχει δοκιμαστεί πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τραγικά αποτελέσματα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Είναι η πολιτική που εφάρμοσαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις και είχαν σαν αποτέλεσμα αφενός την ανύπαρκτη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, τους χιλιάδες αποκλεισμένους ασθενείς από την περίθαλψή τους και αφετέρου την αξιοποίηση του άθλιου δημόσιου συστήματος υγείας από τους επιχειρηματίες στην υγεία για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους σε βάρος των ασθενών.

Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά προέβαλε ως δήθεν λύση των σοβαρών προβλημάτων της περίθαλψης του λαού την ίδια την αιτία που τα δημιουργεί και τα διογκώνει!

Τώρα, χωρίς καθυστέρηση, χρειάζεται να δυναμώσει η μαζική οργανωμένη πάλη του λαού για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας, με επαρκή εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, με δωρεάν παροχή όλων των σύγχρονων υπηρεσιών σε όλους. Σε ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ