today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Η τύχη της Α.Ζαίρη στην αρχή για το ξέπλυμα, οι προσλήψεις της ΔΕΗ και η εμπλοκή της Alpha στη χρηματοδότηση του Αστέρα

Θα παραμείνει η Άννα Ζαϊρη επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος; Το προσεχές διάστημα λήγει η θητεία της και ορισμένοι αναφέρουν πως δεν πρόκειται να ανανεωθεί, καθώς κυβερνητικά στελέχη της καταλογίζουν πως δεν προχωρά γρήγορα η διερεύνηση υποθέσεων. Μάλλον έχουν δίκιο, ωστόσο ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας πως οι διαρροές ίσως γίνονται εσκεμμένα. Πάντως αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ακούγεται έντονα για διάδοχός της.

Μετά από πολλά χρόνια η ΔΕΗ ετοιμάζει προσλήψεις. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν περί τις 200 προσλήψεις κυρίως τεχνικών. Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε πως αναμένονται νεότερα από τα deals του Γιώργου Στάσση για τιτλοποιήσεις οφειλών.


Λαβράκια μαθαίνουμε πως έχει βγάλει ο έλεγχος του υπουργείου Μετανάστευσης για τις ΜΚΟ. Πέρα από τους ψιθύρους για σχέσεις με πολιτικούς, μαθαίνουμε πως τα αποτελέσματα του Μητρώου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που φτιάχτηκε με στόχο τον έλεγχό τους, έχει μέχρι στιγμής πιστοποιήσει 38 ΜΚΟ. Μάλιστα έχουν ήδη απορριφθεί 63! Φανταστείτε τι γινόταν στον επικερδή αυτόν κλάδο…


Κινητικότητα παρατηρείται στις μεγάλες εισηγμένες της χώρας καθώς αυτές καλούνται να κάνουν αλλαγές στα καταστατικά. Ο νέος νόμος περί εταιρικής διακυβέρνησης για να ενσωματωθεί σε αυτές πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα καταστατικά τους. Έτσι λοιπόν μετά τη ΔΕΗ , έως τέλη Ιουλίου σειρά παίρνει η Ελλάκτωρ και άλλες μεγάλες εταιρείες του ταμπλό.


Μια πολύ ενδιαφέρουσα… «διατραπεζική» κίνηση συμφωνήθηκε πρόσφατα, και έχει περάσει στα ψιλά. Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι οι Άραβες, που έχουν στα χέρια τους τον Αστέρα Βουλιαγμένης, συμφώνησαν με την Alpha Bank, ώστε η τράπεζα να τους αναχρηματοδοτήσει το δάνειο, το οποίο έχουν πάρει από την Εθνική. Για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εξέλιξη του project, θα σας κρατάμε ενήμερους…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ