today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Τα νέα πράσινα ομόλογα, το super deal του Ευ. Πιστιόλη και οι αλλαγές στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Νέα πράσινα ομόλογα αναμένεται να εκδώσουν μεγάλες εταιρείες της χώρας μας σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης. Ο λόγος είναι πως οι διοικήσεις των εταιρειών θέλουν να «πιάσουν» το momentum της αγοράς, η οποία διεθνώς έχει ρίξει $150 δισ. στα πράσινα ομόλογα, στο τετράμηνο του έτους. Ενεργειακές εταιρείες, που θα βγάλουν πάλι ομόλογα, εταιρείες κατασκευαστικές και άλλες, που δεν έχουν ακόμη εκδώσει ομόλογο, φιγουράρουν στη λίστα με τους υποψήφιους εκδότες.

Ένα super deal κυριαρχεί στη ναυτιλιακή πιάτσα. Πρόκειται για τη συμφωνία, που έκλεισε η ναυτιλιακή Central Mare, του Ευάγγελου Πιστιόλη, με την Frontline του μεγιστάνα John Fredriksen. Πρόκειται για την πώληση στη Frontline έξι τάνκερ VLCC, που βρίσκονται σε φάση κατασκευής στα ναυπηγεία της Hyundai. Η Central θα βάλει στα ταμεία της πάνω από μισό δισ. δολάρια, με τον Έλληνα εφοπλιστή να «ψήνει» άλλες τρεις παραγγελίες στα ναυπηγεία της Ν.Κορέας.

Αυξάνει στα 100 εκατ. δολάρια τις επενδύσεις στην αγορά Blockchain η Ernst & Young. Η απόφαση αυτή για αύξηση των επενδύσεων στο συγκεκριμένο κλάδο οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης για προϊόντα που βασίζονται στην τεχνολογία Blockchain, με τα κεφάλαια να χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της έρευνας και των υπηρεσιών Blockchain.

H στήλη, πριν γίνουν οι αλλαγές στην Ελλάκτωρ, σας είχε ενημερώσει για τις επικείμενες τότε αλλαγές. Όπως είναι γνωστό, ο Άρης Ξενόφωφος έδωσε τη θέση του στον Ευθύμιο Μπουλούτα. Μαθαίνουμε πως ο παλιός CEO ήταν απρόσιτος, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με το ΔΣ και γενικότερα δεν είχε το προφίλ, που ήθελαν οι Ολλανδοί να δώσουν στην Ελλάκτωρ. Ο Άρης γίνεται αντιπρόεδρος (μη εκτελεστικός…), ενώ ο Ευθύμιος Μπουλούτας φαίνεται πως πέρασε το τεστ με άριστα της προεδρίας δύο θυγατρικών. Ήταν πρόεδρος της Άκτωρ Παραχωρήσεις και της Ηλέκτωρ. Τώρα, πώς προέκυψε η αρχική επιλογή, μη ρωτάτε…

Προς διαμόρφωση μεγάλου κέντρου logistics στο Θριάσιο κινείται το HIG Capital και εκεί προσβλέπουν οι κινήσεις σε ό,τι αφορά στην εξαγορά κόκκινων δανείων των δύο χαλυβουργιών της περιοχής της Ελευσίνας. Έτσι μαθαίνουμε η HIG έχει ήδη συμφωνήσει σε εξαγορές δανείων των εταιρειών , ενώ έχει το fund ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και με την ΕΤΕ για τα δάνεια της…Χαλυβουργικής των Αγγελόπουλων. Εξελίξεις εν όψει…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ