today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

ΚΚΕ: Ο λαός να καταδικάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο

Κάλεσμα στους εργαζόμενους «να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, να συμμετάσχουν στις αυριανές συγκεντρώσεις και να καταδικάσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα», απηύθυνε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον ρ/σ«Alpha 9,89» το μεσημέρι της Τετάρτης.

Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους «ανεξάρτητα εάν ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη δύναμη που στέκεται απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να νομιμοποιήσουν και με το συγκεκριμένο αντεργατικό νομοσχέδιο».

Ερωτηθείς για τη στάση της ΓΣΕΕ, ο Χ.Κατσώτης είπε ότι «η ΓΣΕΕ έχει παίξει ένα βρώμικο ρόλο συνολικά στην ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», προσθέτοντας ότι « είναι βρώμικος ο ρόλος της γιατί η ΓΣΕΕ παίρνει μέρος σε μια συζήτηση για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, γιατί επιδιώκει να βάλει εμπόδια στη διεκδίκηση καλύτερων όρων αμοιβής και εργασίας ενώ κινητοποιούνται τα συνδικάτα, έρχεται να συμφωνήσει με τις ευέλικτες σχέσεις απασχόλησης και άλλες αξιώσεις του κεφαλαίου».

«Ξεπληρώνει γραμμάτια προς την κυβέρνηση που την κατοχύρωσε με τα ΜΑΤ στην ηγεσία για να βάζει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «η ΓΣΕΕ βλέπει «θετικά» στοιχεία στο νομοσχέδιο, την ώρα που αυτό περιλαμβάνει την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου, του 8ωρου και τη θέσπιση του 10ωρου, βλέπει θετικά την ώρα που οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες ενώ οι γονείς θα δουλεύουν 10 ώρες την ημέρα και δεν θα μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο».

Ερωτηθείς για την άδεια πατρότητας, επισήμανε, πως «είναι το τυράκι στη φάκα για να χαθούν άλλες σημαντικές κατακτήσεις που κατακτήθηκαν πριν από πολλά χρόνια με τους αγώνες και το αίμα της εργατικής τάξης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ