today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Τα εξοπλιστικά, η ΑΜΚ της Alpha Bank και ο διαγκωνισμός επενδυτών στην Ελληνική οικονομία

Το νόημα της στήριξης της Ελληνικής οικονομίας έχει πιάσει ο Θάνος Ντόκος, σύμβουλος εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ατάκα του, για το εθνικό 30% στην υπόθεση της επένδυσης στο πρόγραμμα των φρεγατών, στο Delphi Forum μπορεί να πέρασε στα ψιλά όμως δεν ήταν καθόλου τυχαία. Είναι άποψη, που όπως πληροφορείται η στήλη, απηχεί και την πολιτική βούληση του ίδιου του Πρωθυπουργού που θέλει οι σημαντικές αμυντικές δαπάνες που θα γίνουν στο εξής να αφήσουν αποτύπωμα και στην Ελληνική οικονομία μαζί με θέσεις εργασίας


Οι Αμερικάνοι …ξαναέρχονται. Μαθαίνουμε πως μέσα στην άλλη βδομάδα έρχονται στελέχη μεγάλων παιχτών στην αμυντική βιομηχανία για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τελική προσφορά για τις φρεγάτες. Συνάντηση έχει προγραμματιστεί και στο αρμόδιο υπουργείο, με τους Αμερικάνους να ενδιαφέρονται για το Πολεμικό Ναυτικό τις φρεγάτες MMSC με ναυπήγηση τριών με ναυπήγηση τριών από αυτά. Στόχος μέσα στο καλοκαίρι να έχει υπάρξει τελικό προμηθευτής…


Σε επικοινωνία βρισκόταν το μισό οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με στελέχη της Alpha Bank προκειμένου να μάθουν περισσότερα για την ΑΜΚ. Τότε δεν είχε ακουστεί τίποτα για την ΑΜΚ, ενώ πηγές της AlphaBank εκτιμούν πως πρόκειται για την πρώτη ΑΜΚ με αναπτυξιακό πρόσημο από το 2009, ενώ ξεχωρίζουν τη θέση τους από «άλλες τράπεζες που προχωρήσαν για άλλους λόγους σε ΑΜΚ». Ευρύτερες ανακατατάξεις στην τραπεζική πιάτσα.


Συνωστισμός και ευρύτερες αλλαγές πυροδοτεί η πίτα των 6 δις.ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης για τις νέες τεχνολογίες. Από τη μία η Microsoftαναμένεται να επιλέξει μέσα στο καλοκαίρι το μέρος που θα στήσει τα τρία νέα data centers και να τα παραδώσει έως το τέλος του 2023. Από την άλλη η Lamda Hellix σχεδιάζει νέες επενδύσεις. Σε αυτό το τοπίο, ας μην ξεχνάμε και την κόντρα Τσαμάζ- Μπρουμίδη για το ποιος θα κάνει περισσότερες επενδύσεις στο 5G. Σημειώσατε 1 στο πρώτο ημίχρονο.


Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, ούτε τέσσερις. Πέντε νέες επενδύσεις μαθαίνουμε πως δρομολογεί ο Απόστολος Ταμβακάκης της EOS Capitals. Ανάμεσά τους θα δούμε και επενδύσεις στην αγορά τροφίμων, καθώς η κόντρα με την αμερικάνικη Waterfall Cpaital μόλις ξεκίνησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ