today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

O δήμος Πεντέλης εξασφάλισε ΕΣΠΑ για την προστασία των δημοτικών αλσύλιων

Μια σειρά εργασιών για τη διαχειριστική οργάνωση και την αντιπυρική προστασία των δημοτικών δασικών οικοσυστημάτων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Πεντέλης. Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι εγκεκριμένο από τις αρμόδιες δασικές Αρχές, αφορά έντεκα αλσύλλια, το συνολικό εμβαδόν των οποίων ανέρχεται σε 5,94 εκτάρια και θα υλοποιηθεί με τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο δήμος από το ΕΣΠΑ για την προστασία των δημοτικών αλσυλλίων από δασικές πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, ύψους 351.000 ευρώ.

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων έχει προγραμματιστεί η προμήθεια εξοπλισμού ανίχνευσης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών, που περιλαμβάνει δίκτυα ασύρματων αισθητήρων, θερμικές κάμερες, drone, φορητούς πομποδέκτες, κατάλληλο λογισμικό υλικό για τη διαχείριση και την επεξεργασία των δεδομένων, εγκαταστάσεις αποθήκευσης νερού, συστήματα υδροδότησης κά.

«Δουλειά μας είναι να μεγιστοποιούμε τα οφέλη για τους πολίτες από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα στους δήμους. Είμαστε μια πόλη με αρκετές δασικές εκτάσεις και έχουμε υποχρέωση να τις προστατέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας χρήση σύγχρονων μέσων προστασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο ‘Αντα Μπούσουλα και τους συνεργάτες της, γιατί η πρόταση αυτή δεν θα είχε θετική εξέλιξη, αν η ίδια δεν την παρακολουθούσε διαρκώς σε όλα τα δύσκολα στάδιά της».

Από τη δική της μεριά, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ‘Αντα Μπούσουλα τόνισε: «Έχουμε την ικανοποίηση ο δήμος μας να είναι ανάμεσα στους ελάχιστους που αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχθηκε να χρηματοδοτηθεί με πόρους ΕΣΠΑ, για την υλοποίηση ενός σύγχρονου τεχνολογικά σχεδίου αντιπυρικής προστασίας των δημοτικών αλσυλλίων. Παράλληλα, εκπονούμε αντίστοιχες μελέτες για τα άλση του δήμου μας, των οποίων έχουμε τη διαχείριση και θα αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την προστασία και την ανάδειξη όλων των αστικών δασών μας, με στόχο να παραμείνουν βιώσιμοι πνεύμονες πρασίνου, μοναδικά περιβαλλοντικά τοπόσημα και ασφαλείς χώροι ψυχαγωγίας και άθλησης για τους κατοίκους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ