today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς

Για ανεπάρκεια στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, κατηγορεί την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την πυρκαγιά στην Κορινθία και καταγγέλλει «έλλειψη συντονισμού και αδυναμία ελέγχου της κατάστασης».

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Σπίρτζης αναφέρει: «Χωρίς να επικρατούν ιδιαιτέρως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η φωτιά που ξεκίνησε χθες το βράδυ στην Κορινθία έχει, ήδη, προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και μαίνεται ανεξέλεγκτη, σκεπάζοντας με καπνούς όλο το λεκανοπέδιο. Ενώ θα περίμενε κανείς από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει για το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, ο κύριος Χαρδαλιάς περιορίστηκε σε γενικολογίες, προειδοποιώντας για μία δύσκολη νύχτα. Κύριοι του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, αυτό που ανακοινώσατε, το γνωρίζουν, ήδη, οι κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν έναν κρατικό μηχανισμό o οποίος δεν μπορεί να τους προστατέψει από μία συνήθη πυρκαγιά και καταγγέλλουν έλλειψη συντονισμού και αδυναμία ελέγχου της κατάστασης».

Κλείνοντας ο κ. Σπίρτζης υποστηρίζει ότι «εδώ και καιρό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει μετατραπεί σε Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τον κορονοϊό» και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση φυσικής καταστροφής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδειχθεί ανεπαρκής τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης της κατάστασης. Τους καλούμε, επιτέλους, να σοβαρευτούν, να οργανωθούν και να αντιληφθούν ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση και όχι ομάδα επικοινωνίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ