today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Κοινοβουλετικοί κύκλοι της ΝΔ: Οι “αριθμοί” και η πραγματικότητα διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα

«Οι αριθμοί και η πραγματικότητα διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα» σχολίαζαν κύκλοι της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ σχετικά με τις επικρίσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειψη σεβασμού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ειδικά απουσίας από την “Ώρα του Πρωθυπουργού”.

Είναι ενδεικτικό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα σε διάστημα δύο ετών έχει ανέβει στο βήμα της Βουλής 12 φορές ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, την περίοδο της τετραετούς διακυβέρνησής του, 10 φορές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έχει απαντήσει στο πλαίσιο της “Ώρας του Πρωθυπουργού” σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις (3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25) ενώ κατόπιν αιτήματός του διεξήχθησαν 5 φορές ενημερώσεις με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, δηλαδή ενημερώσεις της Βουλής (και των πολιτικών αρχηγών) από τον πρωθυπουργό σε σχέση με θέματα επικαιρότητας:

– στις 14/2/2020 «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα»,

– 30/4/2020 «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα»,

– 12/11/2020 «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας»

– 15/1/2021, «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας»

– 25/2/2021, «για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου».

Επίσης διενεργήθηκαν 2 προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που διεξήχθησαν κατόπιν αιτημάτων της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής (η 2η πριν από ένα μήνα).

Την προηγούμενη ΙΖ΄ Περίοδο (3/10/2015-11/6/2019) απαντήθηκαν στο πλαίσιο της λεγόμενης “Ώρας του Πρωθυπουργού” συνολικά 10 επίκαιρες ερωτήσεις από τον τότε πρωθυπουργό.

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ακόμη ότι είναι η πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά που πρωθυπουργός συμμετείχε στις εργασίες Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, γεγονός που αποδεικνύει το σεβασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στη νομοθετική διαδικασία. Πρόσφατο παράδειγμα, η προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής για το Περιβάλλον όπου μίλησε ο πρωθυπουργός ενώ απουσίαζε ο «περιβαλλοντικά ευαίσθητος» Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ