today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Γ.Ραγκούσης-Συνεπιμέλεια: Το ν/σ κάνει ζημιά σε παιδιά, γονείς και στην ίδια τη χώρα

«Το νομοσχέδιο σας, κάνει ζημιά στα παιδιά, στους γονείς, στην κοινωνία, στην ίδια τη χώρα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης αναφερόμενος στην ύπαρξη επιστολής δύο εισηγητών του ΟΗΕ για την εξάλειψη των διακρίσεων, σε σχέση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη Συνεπιμέλεια.

Στην επιστολή των δύο ειδικών εισηγητών του ΟΗΕ για την εξάλειψη των διακρίσεων, σε βάρος των γυναικών και για τη βία κατά των γυναικών, αναφέρεται η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου με ανάρτησή της στο twitter.

“Στις 17/5, δύο ειδικοί εισηγητές του ΟΗΕ για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών & για τη βία κατά των γυναικών, τις αιτίες και τα αποτελέσματά της, παρενέβησαν με επιστολή τους στην Κυβέρνηση, ζητώντας να κατατεθεί η τελευταία στη Βουλή αφού οι διατάξεις του σ/ν, παραβιάζουν ευθέως το Διεθνές Δίκαιο και δεν πρέπει να ψηφιστούν. Όπως προβλέπεται στην επιστολή τους, με την παρέλευση 48 ωρών, η επιστολή τους έγινε δημόσια, oι δύο εισηγητές εκφράζουν μεταξύ άλλων την αντίθεσή τους και στα άρθρα στα οποία καταθέσαμε μαζί με την κα Κεφαλογιάννη τροπολογίες, ήτοι στα άρθρα 5,7, 8, 11,13,14”, αναφέρει η Μαριέττα Γιαννάκου.

«Η Ελλάδα εντάσσεται στις στοχοποιημένες χώρες για την παραβίαση βασικών δικαιωμάτων, και των παιδιών και των γυναικών», είπε πριν από λίγο ο Γιάννης Ραγκούσης που επισήμανε ότι η επιστολή δεν δημοσιοποιήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως ούτε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φανταστεί το μέγεθος της ζημίας που θα προκαλούσαν οι διατάξεις του νομοσχεδίου σε παιδιά, γονείς και στην ίδια τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ