today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Α.Μ.Ασημακοπούλου: Το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης εδράζεται σε δύο λέξεις ελληνικές: Αυτονομία και Δημοκρατία

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει τον κόσμο, όπως τον ξέρουμε και θα επηρεάσει την καθημερινή ζωή όλων μας», τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του ΕΚ, στις Βρυξέλλες, σχετικά με την έκθεση για τη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ευρώπης.

Η κ. Ασημακοπούλου σημείωσε ότι η ανάπτυξη του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης αποτελεί προτεραιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «με στόχο να προάγει την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα και, ταυτόχρονα, να θεμελιώσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στους καταναλωτές, διασφαλίζοντας την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ευρωπαϊκών αξιών».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επεσήμανε, επίσης, ότι με την πρόταση νομοθετικού πλαισίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που παρουσίασε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρώπη έκανε ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη της ψηφιακής της αυτονομίας, προτείνοντας τους νόμους που θα διέπουν τη χρήση της ΤΝ, μέσα σε ένα πλαίσιο Δημοκρατίας, έναντι αυταρχικών μοντέλων που διεκδικούν τα γεωπολιτικά ηνία της ψηφιακής εποχής.

«Το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης εδράζεται σε δύο λέξεις ελληνικές: Αυτονομία και Δημοκρατία», είπε και αμέσως προσέθεσε: «Έννοιες διαχρονικά επίκαιρες και αξιόμαχες, για την Ευρώπη και τον κόσμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ