today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

ΜέΡΑ25-Συνεπιμέλεια: Βάζουν τη σφραγίδα τους σε ένα κοινωνικό έγκλημα

«Αποφασίσατε να προσδεθείτε στο άρμα συγκεκριμένων συμφερόντων που έχουν πληρώσει εκατομμύρια για τη διαφήμιση και το lobbying που σας κάνουν. Προφανώς οι λομπίστες έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία για εσάς, από ό,τι τα παιδιά μας», ανέφερε η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια. Η κ. Αδαμοπούλου προειδοποίησε πως όσοι ψηφίσουν σήμερα αυτό το νομοσχέδιο, «βάζουν τη σφραγίδα τους σε ένα κοινωνικό έγκλημα, το οποίο θα δημιουργήσει ένα στρατό από παιδιά κακοποιημένα και απορρυθμισμένα, από παιδιά ψυχοσυναισθηματικά διαταραγμένα και ένα στρατό από γονείς κακοποιητικούς που θα βρουν την ευκαιρία να βγάλουν την αρρώστια τους πάνω στα παιδιά». Γι’ αυτό η βουλευτής του ΜέΡΑ25 κάλεσε όλους τους βουλευτές να βάλουν το συμφέρον του παιδιού πάνω από τις κομματικές γραμμές και από τα κομματικά συμφέροντα.

«Αντί να προβλέψετε ένα συμπεριληπτικό και ολιστικό υπόδειγμα εξατομικευμένης διαχείρισης και ρύθμισης των οικογενειακών υποθέσεων, εσείς κάνετε μια οριζόντια ρύθμιση, σαν να επιβάλλετε ΦΠΑ σε προϊόντα. Το ερώτημα είναι με τι υπηρετείται το συμφέρον του παιδιού; Με αυθαίρετα νομικά κριτήρια ή με την αρωγή από ειδικούς επιστήμονες που θα αγκαλιάσουν την οικογένεια, θα αφουγκραστούν τις ανάγκες της και στη συνέχεια θα καταλήξουν, για το καλύτερο δυνατό, και για το παιδί και για τους γονείς;», ανέφερε η Αγγελική Αδαμοπούλου και κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν λέει την αλήθεια τι ακριβώς υπηρετεί.

«Ανοίγετε διάπλατα την πόρτα στην εναλλασσόμενη κατοικία, οδηγείτε στην απορρύθμιση του παιδιού, μιλάτε στεγνά για το παιδί, αλλά ο μεγάλος σας καημός δεν είναι το υπέρτερο συμφέρον του παιδιού αλλά το συμφέρον των ολίγων. Στρώνετε τον δρόμο για να ένα απορρυθμισμένο παιδί που θα γίνει μπαλάκι μεταξύ των δύο γονιών και θα γαλουχηθεί με τη νοοτροπία ότι υπάρχει ο φορτικός γονέας της καθημερινότητας και ο χαλαρός διασκεδαστικός γονέας του Σαββατοκύριακου», είπε η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25.

«Αντιμετωπίζετε τα παιδιά σαν να είναι αποκτήματα των γονέων, σαν να είναι χωράφια που πρέπει να μοιράσουν. Τα παιδιά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται εξατομικευμένα, είναι αυθύπαρκτες προσωπικότητες, η γνώμη και η βούλησή του παιδιού θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Τα παιδιά ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε, ποιος είναι ο κατάλληλος γονέας ακόμη και αν χειραγωγούνται», είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και πρόσθεσε ότι είναι λανθασμένο το κεντρικό πνεύμα και η φιλοσοφία αυτού του νομοσχεδίου.

«Έχετε συστρατευθεί με μια ομάδα που λασπολογούν δικαστές, απειλούν δικηγόρους, ξοδεύουν εκατομμύρια για την καμπάνια τους», είπε η κ. Αδαμοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ