today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε καύσιμα

Οι περιορισμοί στην τροφοδοσία καυσίμων στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ αναμένεται να αρθούν τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Colonial Pipeline ότι έθεσε και πάλι σε λειτουργία τον βασικό της αγωγό.

«Η Colonial Pipeline αναφέρει σήμερα το πρωί ότι η επανέναρξη του αγωγού πήγε καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα θα εξομαλυνθούν έως το τέλος του σαββατοκύριακου. Θα σας κρατάμε ενήμερους», δήλωσε η Γκράνχολμ σε ανάρτηση στο Twitter.

Σε ξεχωριστές τηλεοπτικές συνεντεύξεις, η Γκράνχολμ δήλωσε στο MSNBC και το CNN ότι οι τωρινές ελλείψεις καυσίμων είναι προσωρινές και ότι στις περισσότερες περιοχές η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί τις επόμενες 2-3 ημέρες.

Το κλείσιμο μιας βασικής αρτηρίας καυσίμων το περασμένο σαββατοκύριακο ύστερα από κυβερνοεπίθεση με λυτρισμικό προκάλεσε ελλείψεις και σε ορισμένες νοτιοανατολικές πολιτείες είχε ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να σπεύσουν να ανεφοδιάσουν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες ουρές και αύξηση στις τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ