Στην τεράστια σημασία της οικονομικής ενίσχυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε στην αρχή της τοποθέτησής του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόσφατα παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» όπου εκεί ένα σύνολο 170 έργων θα οδηγήσουν στον μετασχηματισμό της χώρας μας. Πρωτοστατεί βέβαια ο ψηφιακός μετασχηματισμός μαζί με την πράσινη ενέργεια».
Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε σε έργα που θα πρόκειται να αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη. Όπως τόνισε «μιλούμε για 57 δισ. από τα οποία θα είναι χρήματα που θα δανειστεί η Ευρώπη συνολικά, από αυτά τα 25 δισ. περιμένουμε να δοθούν από τον ιδιωτικό τομέα, τα 32 δισ. θα είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα πρόκειται για επιχορηγήσεις και δανεισμό. Οι πυλώνες είναι η πράσινη ενέργεια, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση, ενώ παράλληλα ένας άλλος πυλώνας είναι η τόνωση της παραγωγικότητας της χώρας και της επιχειρηματικότητας. Σε αυτήν την κατεύθυνση στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρακολουθούμε τους δείκτες ψηφιακής απόδοσης, το DESI». Όπως επεσήμανε ο κ. Στύλιος η Ελλάδα σε κάποιους τομείς δεν βρίσκεται σε υψηλές θέσεις, όπως είναι η συνδεσιμότητα. «Δίνουμε προτεραιότητα με τα έργα μας να τονώσουμε την συνδεσιμότητα. Όσον αφορά στην απόδοση της δημόσιας διοίκησης πάλι είμαστε στις τελευταίες θέσεις, άρα έχουμε μπροστά μας να τρέξουμε αρκετά. Και μιλάμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των οργανισμών του Δημοσίου, για διαλειτουργικότητες και διασύνδεση διαφορετικών συστημάτων, για έργα ψηφιακά, την ψηφιακή οικονομία της χώρας. Άρα, η στόχευση είναι με πολλές ουσιαστικές μικρές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις με μικρές, γρήγορες νίκες να μπολιάσουμε την οικονομία μας και το σύστημα συνολικά και να μεταμορφώσουμε όλη την ψηφιακή λειτουργία στη χώρα».
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για την ψηφιοποιήση του Κτηματολογίου, «ένα μεγάλο έργο περίπου 200 εκατ. ευρώ το οποίο προσδοκούμε να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα στη χώρα και σίγουρα θα διευκολύνει τους πολίτες. Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη και να παράξουμε οικονομική ανάπτυξη, να βελτιώσουμε συνολικά το οικονομικό αποτέλεσμα για τη χώρα μας».
Ο κ. Στύλιος έκανε λόγο και για την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, το gov.gr σημειώνοντας ότι είναι το «επιστέγασμα της δικής μας δράσης που με 1.152 υπηρεσίες διατίθεται στους πολίτες», ενώ επανέλαβε τα στοιχεία της μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο, καθώς τα στοιχεία κατέγραψαν 90 εκατ. ψηφιακές επισκέψεις το 2020, ενώ το 2019 καταγράφηκαν μόλις 30 εκατ. και το 2018 μόλις 8 εκατ.. «Άρα βλέπουμε ότι γίνεται ένας μετασχηματισμός, μια αλλαγή και συνεχώς εμπλουτίζουμε αυτές τις υπηρεσίες. Για το Κτηματολόγιο πάνω από 15 υπηρεσίες παρέχονται σήμερα από το gov.gr. Πρόσφατα ανακοινώσαμε το πιστοποιητικό κτηματογραφούμενου ακινήτου. Αλλάζουμε το κέντρο βάρους στο Κτηματολόγιο, δίνουμε την έρευνα και οι επαγγελματίες θα μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως και θα έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στα στοιχεία που τους ενδιαφέρουν, ενώ οι πολίτες με τους κωδικούς του Taxisnet θα έχουν πρόσβαση στο Κτηματολόγιο βλέποντας τα δικά τους περιουσιακά στοιχεία». Παράλληλα, η ψηφιοποιήση του Κτηματολογίου, όπως πρόσθεσε ο κ. Στύλιος δίνει επενδυτικές δυνατότητες «αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί κάποιος να είναι στο γραφείο του στην Αθήνα και ο αγοραστής να είναι για παράδειγμα στη Νέα Υόρκη και να βλέπει online το ακίνητο. Επιπρόσθετα, παρέχουμε πολλά στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση των ακινήτων».