today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Υπό εξέταση η αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Την προοπτική αναβίωσης του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας συζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τα μέλη της εθνικής ομάδας ποδηλασίας, καθώς και με τον Έλληνα προπονητή, Βασίλη Αναστόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας συνοδεύοντας τον Βρετανό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαρκ Κάβεντις, που κάνει την προετοιμασία του στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

«Είναι η κατάλληλη ώρα να αρχίζουμε να εξετάζουμε, μαζί με την Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας” επισημαίνει σε ανάρτησή του στο facebook ο υφυπουργός Αθλητισμού, κάνοντας λόγο για μία “διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας και μεγάλης τουριστικής προβολής, που κάλλιστα μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της παγκόσμιας επιτυχίας της χώρας μας, με την επαναφορά του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

«Στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ είχα την ευκαιρία να μιλήσω με μέλη της Εθνικής ομάδας, που προετοιμάζονται. Είναι όμορφη η άμεση επαφή με τους αθλητές, με τους προπονητές τους, με όλα τα μέλη της αθλητικής οικογένειας! Κι ακόμα περισσότερο όταν γίνεται εκεί που πασχίζουν, που μοχθούν, εκεί που χτίζουν τα όνειρά τους, στους αγωνιστικούς χώρους.

Μοιραστήκαμε ιδέες και αγωνίες, σχέδια και προτάσεις. Κι ένα από αυτά είναι πλέον η αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Να επιστρέψει η διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας και μεγάλης τουριστικής προβολής, που κάλλιστα μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της παγκόσμιας επιτυχίας της χώρας μας, με την επαναφορά του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC.

Την αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου είχα την ευκαιρία να τη συζητήσω και με τον Βασίλη Αναστόπουλο, τον προπονητή του σπουδαίου Βρετανό ποδηλάτη, Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή σε πίστα και δρόμο, Mark Cavendish, τον οποία καλωσόρισα και ευχαρίστησα επειδή επέλεξε την Ελλάδα για την συνέχιση της προετοιμασίας του.

Είναι η κατάλληλη ώρα να αρχίζουμε να εξετάζουμε, μαζί με την Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ