today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Ν.Σταθόπουλος: Το μικρό μέγεθος της ελληνικής αγοράς μπορεί να γίνει συγκριτικό πλεονέκτημα

Στο μέλλον των επενδύσεων στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Νίκος Σταθόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της BC Partners στη Βρετανία, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, ο κ. Σταθόπουλος αναφερόμενος στα αντικίνητρα που μπορεί να συναντήσει ένας εν δυνάμει επενδυτής, τόνισε πως είναι η ασταθής φορολογική πολιτική και αυτό «φοβίζει τους επενδυτές», η δικαιοσύνη, η γραφειοκρατία, αλλά και η πολιτική αστάθεια, τα οποία όμως, όπως σημείωσε «φαίνεται πως φθίνουν». «Η υψηλή φορολογία ήταν αντικίνητρο αλλά έχω δει πολλά δείγματα ότι γίνονται κινήσεις για να μειωθεί και να έρθουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα» τόνισε.

O κ. Σταθόπουλος υπογράμμισε πως το μικρό μέγεθος της ελληνικής αγοράς σε σχέση με μεγαλύτερες, γειτονικές χώρες, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντικίνητρο για επενδύσεις, αλλά αντιθέτως μπορεί να γίνει συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας, του εξαιρετικού κλίματος, αλλά και της συνεχούς ανάπτυξης που θα έχει η χώρα μετά από μακρά ύφεση.

Μιλώντας για τους κλάδους που συγκεντρώνουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, τόνισε πως «ενδιαφέροντες κλάδοι είναι οι τηλεπικοινωνίες, τα media, η υγεία, η τεχνολογία, οι φαρμακοβιομηχανίες και γενικά οι εταιρείες που έχουν εξαγωγικό προφίλ».

Παράλληλα, ο κ. Σταθόπουλος απάντησε για το ενδιαφέρον της BC Partners στην ιταλική Ίντερ. «Πράγματι είχαμε εξετάσει το ενδεχόμενο να επενδύσουμε στην Ίντερ γιατί πιστεύω ότι ο κλάδος των σπορ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Σχετικά με το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη και την οικονομική αναταραχή που μπορεί να φέρει, υπογράμμισε πως σε «καμία περίπτωση δεν έρχεται Αρμαγεδδών και πως τα εμβόλια βοηθούν να μεταβούμε στην ανάπτυξη».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ