today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Πολύ σημαντική στρατηγικά η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, τόνισε η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, Ε.Κουναλάκη

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα βασίζεται στην κοινή ιστορία, τις κοινές αξίες, αλλά και στη στρατηγική συμμαχία, τόνισε μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η αντικυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνια Ελένη Κουναλάκη. Η σχέση αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία, προσέθεσε και υπογράμμισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ σημαντική στρατηγικά γεωπολιτικά θέση για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου. Ανέφερε επιπρόσθετα πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι γνώστης της ιστορίας της Μεσογείου και θα «μπορέσει να μας καθοδηγήσει σε μια πιο σταθερή κατάσταση».

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, είπε πως πάνω από το μισό του πληθυσμού της Καλιφόρνια έχει εμβολιαστεί. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και στον σεβασμό της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Ειδική αναφορά έκανε η Ελένη Κουναλάκη στις νέες τεχνολογίες, χαρακτηρίζοντας την Καλιφόρνια φάρο καινοτομίας για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και ιδίως ανανεώσιμης, καθαρής.

Περαιτέρω, η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια ανέδειξε τη σημασία της πολιτείας της σε ό,τι αφορά το εμπόριο των ΗΠΑ. «Το 40% των εμπορευμάτων που έρχονται με κοντέινερ στις ΗΠΑ, έρχονται στην Καλιφόρνια. Έχουμε από τα μεγαλύτερα λιμάνια στο δυτικό ημισφαίριο. Και είμαστε το κέντρο της καινοτομίας στον κόσμο. Μας νοιάζει πολύ το εμπόριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ. Ειδικότερα, επισήμανε πως επιτέλους η κυβέρνηση Μπάιντεν αναγνώρισε μετά από δεκαετίας τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ