today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Οι μηχανές της PITSOS θα ξανά πάρουν μπροστά

Λίγους μήνες μετά τη διακοπή λειτουργίας των μηχανών της Pitsos, στο εργοστάσιο του Ρέντη, η Pyramis, δια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Νίκου Μπακατσέλου, ανακοίνωσε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μια εξέλιξη – ορόσημο για την βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Μπακατσέλου, η Pyramis αγόρασε μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού της PITSOS και σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία των πρώην εργαζόμενών της.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος με την εξέλιξη. Αποτελεί ορόσημο τόσο στην πορεία της Pyramis όσο και στη βιομηχανική ιστορία της χώρας αφού θα ξανανάψει τη ‘φλόγα’ της εγχώριας παραγωγής», αναφέρει ο κ. Μπακατσέλος, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τον κ. Γεωργιάδη για το ενδιαφέρον που έδειξε εξαρχής.

Από πλευράς του, ο υπουργός Ανάπτυξης χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή, γράφοντας στη σελίδα του στο Facebook: “Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα επισήμως από την εταιρία «Pyramis» ότι το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος» έγινε. Είμαι υπερήφανος που άλλη μια πρωτοβουλία μας πιάνει τόπο, για να δημιουργούν εκ νέου θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Συνεχίζουμε!”

 Ποια είναι η PYRAMIS

Η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της, είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται το εργοστάσιο παραγωγής, οι αποθήκες και τα γραφεία διοίκησης.

Σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα άνω των 1.500.000 τεμαχίων ετησίως, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της. Τα προϊόντα της εξάγονται σε πάνω από 65 χώρες παγκοσμίως και στις 5 ηπείρους, ενώ επίσης διαθέτει δίκτυο με 8 θυγατρικές εταιρείες σε Ρουμανία, Πολωνία, Αγγλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ιταλία και Ρωσία.

Σε ισχύς βρίσκεται επίσης εμπορική συμφωνία για την αποκλειστική χρήση του εμπορικού σήματος και διάθεσης των προϊόντων Πυραμίς από την ανεξάρτητη εταιρία Pyramis UAE  για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Βασιζόμενη στο όραμα και την πολυετή της εμπειρία, η εταιρεία πρόσθεσε στην παραγωγική της δυναμική, ένα νέο εργοστάσιο γρανιτένιων νεροχυτών. Η μονάδα παραγωγής βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, με το αρχικό ύψος της επένδυσης να ξεπερνάει  το 1.000.000 ευρώ και την ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της να υπερβαίνει τους 40.000 γρανιτένιους νεροχύτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ