today-is-a-good-day
19 C
Athens

Με τον πρώτο εμβολιασθέντα κατά του κορονοϊού στη χώρα μας συναντήθηκε ο Β.Κικίλιας

«Το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι το εμβόλιο», μου είπε ο Μιχάλης Γιοβανίδης, ο πρώτος συμπολίτης μας που εμβολιάστηκε δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας.

Ήταν πολύ χαρούμενος που είναι προστατευμένος και μου έκανε εντύπωση η ζωντάνια και ο δυναμισμός που εξέπεμπε» έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μ. Γιοβανίδη.

«Τον συναντήσαμε σήμερα που επισκεφτήκαμε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια, μαζί με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και ανταλλάξαμε ευχές με ωφελούμενους και προσωπικό.

Η Επιχείρηση “Ελευθερία” προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, πάντα με ασφάλεια και σεβασμό προς τους πολίτες. Πλέον, όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους.

Στην ηλικιακή ομάδα 45-49 που άνοιξε το Μ. Σάββατο, μέχρι χθες βράδυ είχαν κλείσει τα ραντεβού τους 170.000 συμπολίτες μας», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Δ. Μιχαηλίδου: «Ο κ. Γιοβανίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση»

Το Παράρτημα ΑμεΑ Ανατολικής Αθήνας (πρώην Θ.Χ.Π. Αθήνας και Μελισσίων) επισκέφτηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «σκοπός της επίσκεψής τους είναι να μεταφέρουν τις ευχές τους για την Ανάσταση στους ωφελούμενους και κυρίως στον κ. Μιχάλη Γιοβανίδη, τον πρώτο ηλικιωμένο που εμβολιάστηκε στις 27.12.2020 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο κ. Γιοβανίδης διαμένει στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια και είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, για να θωρακιστεί απέναντι στην πανδημία, αλλά και να στηρίξει την εθνική προσπάθεια. Καταχειροκροτούμενοι από το νοσηλευτικό προσωπικό, οι δύο πολίτες που είχαν εμβολιαστεί πρώτοι, ήταν η νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος κ. Γιοβανίδης.

Ο 88χρονος χαίρει άκρας υγείας και έκανε Πάσχα μαζί με τους υπόλοιπους ωφελούμενους στη δομή που φιλοξενείται.

Η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Κικίλιας συνομίλησαν, τόσο με το διοικητικό προσωπικό, όσο και με τους ωφελούμενους για τη ζωή τους, μετά τον εμβολιασμό. Όλοι επιβεβαίωσαν στους δύο υπουργούς, ότι πλέον, μετά τον εμβολιασμό νιώθουν ασφαλείς και περισσότερο υγιείς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Ο κ. Γιοβανίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Είναι η προσωποποίηση της ‘Ελευθερίας’. Από την αρχή μας είχε δηλώσει την επιθυμία του να είναι ο πρώτος που θα κάνει το ταξίδι προς την ‘Ελευθερία’, για να φτάσει και πρώτος στο τέλος αυτής της τόσο δύσκολης περιπέτειας. Δυνατός και υγιής, έκανε χιούμορ και έδωσε και σε εμάς ένα μάθημα ζωής. Φροντίσαμε, ώστε οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας να εμβολιαστούν πρώτοι μέσα στις δομές, που ζουν, χωρίς να μετακινηθούν και να ταλαιπωρηθούν, ώστε να τους προστατεύσουμε ως οφείλουμε. Συνεχίζουμε με ταχύτητα τους εμβολιασμούς και σύντομα η χώρα μας θα είναι θωρακισμένη. Ο εμβολιασμός είναι η ‘Ελευθερία’ μας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε: «’Το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι το εμβόλιο’, μου είπε ο Μιχάλης Γιοβανίδης, ο πρώτος συμπολίτης μας που εμβολιάστηκε, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας. Ήταν πολύ χαρούμενος που είναι προστατευμένος και μου έκανε εντύπωση η ζωντάνια και ο δυναμισμός, που εξέπεμπε. Η Επιχείρηση ‘Ελευθερία’ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, πάντα με ασφάλεια και σεβασμό προς τους πολίτες. Πλέον, όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους.

Στην ηλικιακή ομάδα 45-49, που άνοιξε το Μ. Σάββατο, μέχρι χθες βράδυ, είχαν κλείσει τα ραντεβού τους 170.000 συμπολίτες μας».

Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αθήνας (Θ.Χ.Π.ΑΝ.Α.) διαμένουν ηλικιωμένοι και χρονίως πάσχοντες. Το θεραπευτήριο λειτουργεί ως παράρτημα του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής», που υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ