Οι νέοι στόχοι της Πειραιώς, οι φόβοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι προσφυγές για τη διαχείριση απορριμμάτων

Mετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς η διοίκηση Μεγάλου έχει θέσει ένα ακόμη στοίχημα. Αυτό της μείωση των μη εξυπηρετουμένων δανείων κάτω από 10% τους επόμενους δώδεκα μήνες. Στόχος είναι να εκπληρωθεί η κεντρική της επιδίωξη, που αφορά στην εξυγίανση του ισολογισμού της και να επιστρέψει σε βιώσιμους, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μέσω τιτλοποίησης αναμένεται να καλυφθεί ένα μέρος των κόκκινων δανείων.

Μαθαίνουμε ότι στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ενοχλήθηκαν από τις κατηγορίες της  VIVA περί μεταχείρισης  δύο ταχυτήτων με την οποία αντιμετωπίζει τις τράπεζες η κατ΄αυτούς «ένωση συστημικών τραπεζών». Σύμφωνα με πηγές της Ένωσης, η VIVA είχε προσκληθεί να μπεί στο Δ.Σ.  όταν πήρε τραπεζική άδεια, χωρίς όμως να είχε αποδεχθεί τότε την πρόσκληση. Αν το είχε κάνει, λένε οι ίδιες πηγές, θα είχε πρόσβαση στην εβδομαδιαία ενημέρωση που παρέχεται σε όλο το Δ.Σ… Η δικαιολογία της Ένωσης δεν φαντάζει σοβαρή και πάντως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να ενημερώσει τα μέλη της…

Έρχονται και άλλες αποκαλύψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διαπλοκή στα μίντια . Υπενθυμίζεται πως η στήλη έγκαιρα σας είχε ενημερώσει, πριν αρχίσουν να γράφονται τα κείμενα, για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του κ. Μιωνή. Τώρα λοιπόν στο στόχαστρο των ανταγωνιστών τους είναι η πώληση του καναλιού «Ε» από τον Φ.Βρυώνη στον Ι. Σαββίδη. Λένε πως το deal έκλεισε στο γραφείο πρώην υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με γραφείο στο Μ.Μαξίμου. Τώρα αν βγεί πολιτική ουσία από αυτή την υπόθεση, αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Οι προσφυγές που έχουν ήδη κατατεθεί στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής για τη μονάδα στο Γραμματικό δείχνουν πως η μάχη για τα μεγάλα έργα διαχείρισης απορριμμάτων θα είναι σκληρή. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες, είτε μέσω ΣΔΙΤ είτε ως παραδοσιακά δημόσια έργα. Θα υπάρχουν αναταράξεις στην αγορά.

Νέες εξαγορές ετοιμάζει η Acquila EuropeanRenewables στην οποία επικεφαλής είναι ο IanNolan. Η εταιρεία, όπως ακούγεται, ετοιμάζει επέκταση και στην ελληνική αγορά. Σημειώνεται πως η εταιρεία απέκτησε πρόσφατα αιολικό πάρκο ισχύος 82MW στη Δεσφίνα. Η εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία στην Πορτογαλία, πάλι στο χώρο των αιολικών πάρκων, ενώ το τελευταίο διάστημα επεκτείνεται και στα φωτοβολταϊκά.