today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ισπανία: Άλλη μία επιστολή με σφαίρες, που προοριζόταν για τον πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο

Ο κατάλογος των Ισπανών πολιτικών αξιωματούχων, που στοχοθετήθηκαν από απειλητικές επιστολές, μεγάλωσε σήμερα μετά τον εντοπισμό ενός φακέλου που περιείχε σφαίρες, με παραλήπτη τον Σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ισπανικών ταχυδρομείων και οι δυνάμεις επιβολής του νόμου «εντόπισαν μία κάρτα που είχε παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Ζαπατέρο και η οποία περιείχε δύο πιθανούς κάλυκες πυροβόλου όπλου», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

«Καταδικάζω απερίφραστα την απειλή προς τον πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο. Αυτές οι σφαίρες στοχοθετούν τη συνύπαρξή μας, στοχεύουν τη δημοκρατία. Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο του μίσους, που καταφέρεται απευθείας εναντίον των αξιών μας. Να μην επιτρέψουμε την οργή να εγκατασταθεί στην κοινωνία», έγραψε στο Twitter ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, μετά τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το περιστατικό.

Ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο διετέλεσε πρωθυπουργός της Ισπανίας από το 2004 έως το 2011.

Μία ημέρα νωρίτερα, ήταν η δεξιά πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ιζαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο αυτή που παρέλαβε μια επιστολή που περιείχε σφαίρες.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο υπουργός Εσωτερικών, ο Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, ο επικεφαλής του κόμματος Unidas Podemos («Ενωμένοι Μπορούμε», ριζοσπαστική αριστερά), ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, καθώς και η επικεφαλής της ισπανικής χωροφυλακής, η Μαρία Γάμεθ, έλαβαν επιστολές με απειλές κατά της ζωής τους και σφαίρες τουφεκιού εφόδου που χρησιμοποιούσε ο ισπανικός στρατός την περίοδο από το 1960 ως το 1980.

Η υπουργός Τουρισμού της κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ, η Ρέγες Μαρότο, έλαβε εξάλλου φάκελο που περιείχε «ματωμένο μαχαίρι», πάντως, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, αποστολέας αυτής της τελευταίας επιστολής διαπιστώθηκε πως είναι πρόσωπο με προβλήματα ψυχικής υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ