today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Γ.Πατούλης: Επίβλεψη του έργου πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας

Αρχές Οκτώβρη θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες η υδροδότηση της Αίγινας μέσω υποθαλάσσιου αγωγού από την Σαλαμίνα με πόσιμο νερό της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης από τον ανάδοχο Δ. Κωνσταντινίδη, κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο επί του νησιού Λαγούσα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττική 2104-2020) με το ποσό των 21,5 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η πόντιση των 9,4 χιλιομέτρων από τα 14,4 συνολικά, σε βάθη μέχρι και 95 μέτρων. Η ημερήσια παροχή νερού ανέρχεται στα 21.500 κυβικά μέτρα, και θα θέσει τέλος στο σημαντικό πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού που μέχρι σήμερα καλύπτει τις ανάγκες με μεταφορά νερού από υδροφόρα πλοία.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης παρακολούθησε το έργο πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού, από το νησί Λαγούσα όπου γίνεται η σύνδεση της 4ης και 5ης σωληνογραμμής 1872 μέτρων καθώς και η πόντιση της 5ης σωληνογραμμής, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και συνεργάτες της.

ΑΠΕ

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό και μοναδικό στην Ελλάδα, έργο, ο σχεδιασμός του οποίου ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία και τώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του. Χαρακτήρισε το έργο «πρωτοποριακό, ίσως από τα πιο δύσκολα που έχουνε εκτελεστεί στη χώρα και ίσως το πιο σημαντικό στο επίπεδο της υδροδότησης νησιωτικής περιοχής με υποθαλάσσιο αγωγό». Σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση του θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων και θα μειώσει το κόστος κατανάλωσης «γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τις ευπαθείς ομάδες». Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών επισημαίνοντας ότι το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και «θα υλοποιηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση» ενώ η Περιφέρεια Αττικής «με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα και έργα στηρίζει την ανάπτυξη του νησιού».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη εξέφρασε την ικανοποίηση της που μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης ένα σημαντικό έργο για την Αττική. «Η παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αντιλαμβανόμενη τη μεγάλη σημασία του έργου για τους πολίτες της Αίγινας από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της, με τη συνεχή παρακολούθηση του κατάφερε να λύσει πολλά προβλήματα και έτσι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», επισήμανε η ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ