today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης: Είχα δεσμευτεί ότι θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις σχετικά με την ενίσχυση της μεσαίας τάξης και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης “S&P Global Ratings”, έκανε ο Πρωθουργός.

Πιο συγκεκτιμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Είχα δεσμευτεί ότι θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί αυτήν την προεκλογική της δέσμευση», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του για την αναβάθμιση των δύο σημαντικών οδικών αξόνων στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέροντας τις σημαντικές φορολογικές μειώσεις και ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη.

«Η Ελλάδα φίλες και φίλοι, είναι απολύτως έτοιμη να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Μόλις χθες ο οίκος Standard & Poor’s αναβάθμισε το ελληνικό χρέος με θετική προοπτική για το μέλλον, πιστοποιώντας και με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη που οι διεθνείς επενδυτές δείχνουν στην προοπτική της Ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος την επίσκεψής του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού:

Μπροστά μας, έχουμε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης την «Ελλάδα 2.0». Δηλαδή, την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών που περιλαμβάνει εκατοντάδες έργα που θα αναμορφώσουν το παραγωγικό μοντέλο, την εικόνα, αλλά και την καθημερινότητα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Υπάρχουν, όμως, και προβλήματα που έρχονται δυστυχώς από το παρελθόν. Εκκρεμότητες του παρελθόντος τις οποίες λύνουμε. Και ένας από αυτούς τους παλιούς λογαριασμούς με το χθες είναι και αυτός που κλείνουμε τώρα με τους δύο αυτούς οδικούς άξονες.

Η Ελλάδα φίλες και φίλοι -και επιτρέψτε μου να κλείσω με αυτό- είναι απολύτως έτοιμη να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Μόλις χθες ο οίκος Standard & Poor’s αναβάθμισε το ελληνικό χρέος με θετική προοπτική για το μέλλον, πιστοποιώντας και με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη που οι διεθνείς επενδυτές δείχνουν στην προοπτική της Ελληνικής οικονομίας.

Πριν από λίγες μέρες εξήγγειλα μια σειρά από σημαντικές φορολογικές μειώσεις που αφορούν το φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις, την προκαταβολή που θα πληρώνουν οι επιχειρήσεις, την κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος για το 2022 και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για τον επόμενο χρόνο. Παρά την πανδημία και παρά την κρίση η κυβέρνηση αυτή είναι συνεπής στην υλοποίηση του προεκλογικού τους προγράμματος.

Είχα δεσμευτεί ότι θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί αυτήν την προεκλογική της δέσμευση. Σε αυτόν το δρόμο θα βαδίσουμε όλοι μαζί, με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση, με προγραμματισμό, μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας σε συνεργασία με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση βρισκόμαστε στην έναρξη ενός ενάρετου κύκλου γρήγορης ανάκαμψης για τη χώρα μας, ενός κύκλου ανάκαμψης ο οποίος μετά την πανδημία θα ωφελήσει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ