today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ιταλία: Η Λάτιο θα εμβολιάσει αστέγους και όσους έχουν αιτηθεί άδεια εργασίας

«Πρόκειται να εμβολιάσουμε άστεγους, μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής και όσους έχουν κάνει αίτηση χορήγησης άδειας εργασίας», δήλωσε ο Αλέσιο Ντ΄Αμάτο, υπεύθυνος Υγείας της περιφέρειας Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη.

Ο Ντ΄Αμάτο τόνισε ότι η περιφέρεια θεωρεί πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να είναι όσο ευρύτερος γίνεται, για να μπορέσει να προστατευθεί αποτελεσματικά ο πληθυσμός.

Σε ό,τι αφορά τους άστεγους, πρόσθεσε ότι η χορήγηση του εμβολίου γίνεται σε συνεργασία με το Βατικανό, ενώ δήλωσε ότι το σκεύασμα κατά του κορωνοϊού θα χορηγηθεί και σε οικιακές βοηθούς και εργάτες αγροτικών περιοχών που έχουν καταθέσει αίτηση χορήγησης άδειας εργασίας, βάσει σχετικού νόμου της κυβέρνησης Κόντε.

Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης εξήγησε ότι μέσω των κινητών μονάδων της περιφέρειας θα εμβολιαστούν και μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής, οι οποίοι όμως έχουν δικαίωμα στην παροχή βασικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Ξένου Τύπου Ιταλίας, ο Ντ΄Αμάτο, υπογράμμισε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί νέο εμβολιαστικό κέντρο στο εσωτερικό των γνωστών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών στούντιο της Cinecittà, πάντα στην ιταλική πρωτεύουσα.

Εξήγησε δε, ότι και στην ιταλική πρωτεύουσα θα αρχίσει σύντομα να λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο «drive in», όπου τα σκευάσματα κατά της covid-19 θα χορηγούνται χωρίς οι πολίτες να πρέπει να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Στην περιοχή του Λατίου, τέλος, πάνω από 1.000 φαρμακοποιοί δήλωσαν διατεθειμένοι να πάρουν μέρος στην εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών. Σύντομα, στα φαρμακεία της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης θα μπορούν να εμβολιάζονται 20.000 άνθρωποι την ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ