today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών: Απόσυρση και επανεξέταση της τράπεζας θεμάτων για την πολιτογράφηση

Την άμεση απόσυρση και επανεξέταση της τράπεζας θεμάτων για τη διαδικασία πολιτογράφησης και τη συνολική βελτίωση του συστήματος πολιτογράφησης ζητάει με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Όπως αναφέρει, το νέο σύστημα εξετάσεων αντί να λύνει προβλήματα, αποκαλύπτει τα ήδη υπάρχοντα και σε ορισμένες περιπτώσεις «προκαλεί και νέα προβλήματα».

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την πολιτεία για οργανωμένα μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, ότι το σύστημα εξετάσεων δημιουργεί έναν μη ρεαλιστικό όγκο θεμάτων, ενώ δεν υπάρχουν πουθενά αναρτημένες οι σωστές απαντήσεις ή η ύλη που θα πρέπει να διαβάσουν οι υποψήφιοι, αλλά και ότι δημιουργεί ασύμβατα κριτήρια για την ένταξη του αλλοδαπού πολίτη.

Επίσης, το Φόρουμ ζητάει τη μείωση του όγκου των θεμάτων, τη δωρεάν παροχή των σωστών απαντήσεων, τη διεύρυνση της ομάδας που έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση λόγω ηλικίας, αναπηρίας ή αναλφαβητισμού (με προσαρμογή της προφορικής εξέτασης σε χαμηλότερο όριο ηλικίας από εκείνο των 62 ετών), την εστίαση των θεμάτων εξέτασης σε ζητήματα ουσιαστικής ένταξης και τη μέριμνα για την εκπαιδευτική διαδικασία των υποψηφίων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ