today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Γεωργία: Θετικός στον κορωνοϊό διεγνώσθη ο πρωθυπουργός Γκαριμπασβίλι

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας διεγνώσθη θετικός στον νέο κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα αυτή του Καυκάσου, παρά την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 που διεξάγει.

“Αισθάνομαι καλά, βρίσκομαι σε απομόνωση και συνεχίζω να εργάζομαι εξ αποστάσεως”, δήλωσε ο Ιρακλί Γκαριμπασβίλι σε μήνυμά του στο Facebook.

Η Γεωργία ανακοίνωσε σήμερα 897 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε ένα 24ωρο, ήτοι περίπου τον τριπλάσιο αριθμό του μέσου όρου που κατέγραφε καθημερινά τους τελευταίους μήνες.

Συνολικά οι αρχές έχουν καταγράψει περισσότερα από 275.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας και 3.832 θανάτους από την COVID-19 στη χώρα αυτή με πληθυσμό κάτω των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων.

Στις 15 Μαρτίου, η Γεωργία ξεκίνησε εκστρατεία εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, του οποίου έχει λάβει περίπου 43.000 δόσεις μέσω του προγράμματος COVAX. Η χώρα έχει λάβει επίσης δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech που επαρκούν για τον εμβολιασμό 14.000 ανθρώπων.

Μέχρι σήμερα 11.603 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στη χώρα, δήλωσε χθες Δευτέρα ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών Αμιράν Γκαμκρελιντζέ, ο οποίος ζήτησε να επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμού.

Τον Μάιο του 2020, η Γεωργία ήρε το λοκντάουν που είχε επιβάλει και επέτρεψε στα καταστήματα να ξανανοίξουν. Ωστόσο παραμένει σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η υφυπουργός Υγείας Ταμάρ Γκαμπούνια δήλωσε χθες ότι η επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων “δεν είναι απαραίτητη προς το παρόν”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ