today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Αυστρία: Η διεθνής συνεργασία πιο σημαντική από ποτέ κατά τη διάρκεια της πανδημίας

“Πιο σημαντική από ποτέ” χαρακτηρίζει τη διεθνή συνεργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, επισημαίνοντας ότι “ειδικά στην κρίση της COVID, στην οποία ο ένας δεν μπορεί να επισκεφθεί τον άλλον, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρούνται οι επαφές εξωτερικής πολιτικής”.

Κύριο θέμα των μέχρι τώρα συνομιλιών του με άλλους ηγέτες στο διάστημα αυτό ήταν η πανδημία και οι παγκόσμιες συνέπειές της. Οι συνομιλίες του αφορούσαν επίσης τη διατήρηση των οικονομικών σχέσεων και την εξεύρεση διεξόδου από την κρίση, αναφέρει ο Βαν ντερ Μπέλεν σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

“Μπορεί, η πανδημία του κορονοϊού να έχει τώρα παραγκωνίσει την κλιματική κρίση από τους πρωτοσέλιδους τίτλους, ωστόσο αυτή δεν εξαφανίστηκε ούτε καν επιλύθηκε”, προειδοποιεί ο ίδιος, σημειώνοντας ότι “η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει επομένως να είναι βιώσιμη σε όλο τον κόσμο, έχοντας κατά νου την κλιματική κρίση”.

Κατά την άποψή του, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει εδώ ένα πολύ σημαντικό βήμα με το πρόγραμμα των 750 δισεκατομμυρίων και “τώρα είναι σημαντικό οι επικυρώσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή σε όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, να ολοκληρωθούν γρήγορα προκειμένου να καταστεί η ΕΕ ισχυρή για το μέλλον”.

Ο Αυστριακός πρόεδρος εκτιμά ότι μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ η διεθνής συνεργασία ανέπτυξε και πάλι ταχύτητα και “ήταν ιδιαίτερα σημαντικό οι ΗΠΑ να επανέλθουν στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα”.

«Με το διορισμό του Τζον Κέρι ως Ειδικού Απεσταλμένου για το Κλίμα και τη διοργάνωση της Διάσκεψης Κορυφής για την Ημέρα της Γης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δείχνει ότι η υπέρβαση της κλιματικής κρίσης είναι σημαντική γι ‘αυτόν», παρατηρεί ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Αυστριακή Ομοσπονδιακή Προεδρία, ο πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν πραγματοποιεί, όπως και το 2020, πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες με άλλους αρχηγούς κρατών – συνολικά είχε 43 τηλεφωνικές επαφές και βιντεοκλήσεις από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ