today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ για την κατασκευή φάρου στην Ιεράπετρα

Χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ για την κατασκευή φάρου στην Ιεράπετρα, συμφωνήθηκε σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης, ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, την γενική γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστιάνα Καλογήρου και τον δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του δημάρχου Ιεράπετρας και έπειτα από σχετική αξιολόγηση, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

φάρος της Ιεράπετρας θα αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο για την πόλη και πλέον θα προσδιορίζει την πολιτιστική της ταυτότητα, με σημαντικά οφέλη στο αστικό αλλά και το φυσικό περιβάλλον, αποτελώντας παράλληλα πόλο έλξης για την τουριστική ανάπτυξη.

«Ανταποκρινόμαστε άμεσα στο αίτημα του δημάρχου Ιεράπετρας καθώς το συγκεκριμένο έργο θα αναδείξει το παραλιακό μέτωπο της πόλης ενώ θα συμβάλλει σημαντικά και στη διαμόρφωση συνθηκών ασφαλούς ακτοπλοΐας και ναυσιπλοΐας για όλη την περιοχή της νοτιοανατολικής Κρήτης.», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ