today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ινδονησία: Πυροβολισμοί στο γενικό αρχηγείο της αστυνομίας. Πληροφορίες για έναν νεκρό 

Η αστυνομία στην Ινδονησία πυροβόλησε μια γυναίκα που εισέβαλε στη γενική αστυνομική διεύθυνση στη Τζακάρτα σήμερα το πρωί, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TV One μετέδωσε εικόνες από το σημείο στις οποίες φαίνεται ένα άτομο με μπλε μαντίλα και μακριά, μαύρα ρούχα να εισέρχεται στη γενική αστυνομική διεύθυνση, ενώ ακούγονταν πυροβολισμοί.

Στη συνέχεια το άτομο αυτό φαίνεται να πέφτει στο έδαφος και να παραμένει ακίνητο, ενώ οι πυροβολισμοί να συνεχίζονται. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν το άτομο ήταν οπλισμένο.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα Kompas TV και Metro TV, το άτομο αυτό ήταν μία γυναίκα.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται τρεις ημέρες αφού ένα νεαρό ζευγάρι εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον καθολικής εκκλησίας στην πόλη Μάκασαρ στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 20 άνθρωποι και να σκοτωθούν μόνο οι δράστες.

Η αστυνομία είχε αποδώσει την επίθεση αυτή στην ακραία ισλαμιστική οργάνωση Τζαμάα Ανσαρούτ Ντάουλα (JAD), που έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να σημειωθούν και άλλες επιθέσεις.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο αρχιπέλαγος από την Κυριακή για φερόμενους δεσμούς με τη JAD.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ