today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Τρεις νέες συνεργασίες για τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος

Την έναρξη τριών νέων συνεργασιών ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. με στόχο τη διεύρυνση νέων συμπράξεων και τη δικτύωση των μελών του με επιχειρήσεις σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Όπως τονίζει η πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., Λίνα Τσαλταμπάση, «θεμελιώδης στόχος μας είναι η αλληλεπίδραση των μελών μας και η συμμετοχή τους σε ένα ευρύ δίκτυο ισχυρών επιχειρήσεων της εγχώριας και της παγκόσμιας αγοράς».

Τα δύο Μνημόνια Συνεργασίας, υπεγράφησαν με τον Ελληνο-Ολλανδικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Σύνδεσμο (HeDA) και το Business Professional World Emirates Club (BPW Emirates) με στόχευση τις αγορές του εξωτερικού, ενώ το τρίτο, με στόχευση την ενδυνάμωση του εσωτερικού Δικτύου, υπεγράφη με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

«Τα Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ Σ.Ε.Γ.Ε.- HeDA και Σ.Ε.Γ.Ε- Business Professional World Emirates Club (BPW Emirates) στοχεύουν στην υποστήριξη των μελών μας ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν τις συνέργειες τους με Ολλανδία και Η.Α.Ε. αντιστοίχως. Η εξωστρέφεια των μελών μας είναι ουσιωδέστατης σημασίας, ιδιαίτερα εν μέσω αυτής της παρατεταμένης κρίσης», τονίζει η κυρία Τσαλταμπάση και προσθέτει: «οφείλουμε να βρούμε διεξόδους επιχειρηματικές με ουσία και προοπτική».

Η ίδια συμπλήρωσε: «Είναι για μας τιμή να μας εμπιστεύεται η Sheikha Dr.Al-Qassimi που είναι η Πρόεδρος του  Business Professional World Emirates Club (BPW Emirates), μια γυναίκα με μεγάλο επιχειρηματικό εκτόπισμα στα ΗΑΕ. Αντίστοιχα περήφανες μας κάνει και η συνεργασία με το HeDA έναν από τους πιο ισχυρούς διμερής Φορείς που δραστηριοποιείται στη χώρα μας».

Το πλαίσιο συνεργασίας και με τους δύο φορείς προβλέπει τη διαμόρφωση ενός διαύλου ανοικτής επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ των δύο μερών με ποικίλες δράσεις. Προτεραιότητα δόθηκε, επίσης, στην διοργάνωση δύο φόρουμ, ένα με τον κάθε φορέα, και στον προγραμματισμό επιχειρηματικών συναντήσεων.

Σε ό,τι αφορά στο Μνημόνιο Συνεργασίας με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, όπως έγινε γνωστό, σε πρώτη φάση ο Σ.Ε.Γ.Ε. και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής δεσμευτήκαν να συνεργαστούν από κοινού για τη σύσταση και υλοποίηση της 1ης Ενεργειακής Κοινότητας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για Γυναίκες Επιχειρηματίες και τις Επιχειρήσεις τους με στόχο την ενίσχυση των ατομικών / οικογενειακών εισοδημάτων, της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας με όρους ενεργειακής δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ