today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η στρατηγική της Ν.Δ. και θεσμική αντιμετώπιση του σκανδάλου Καλογρίτσα

Αν και η κυβέρνηση κινείται αποκλειστικά και μόνο «θεσμικά», είναι αποφασισμένη να φθάσει μέχρι τέλους,  στη Βουλή, τη διερεύνηση των καταγγελιών  του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για το  διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016 και συνακόλουθα την απόπειρα  χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια αμιγώς πολιτική υπόθεση, με οσμή σκανδάλου, η οποία μπαίνει στην τελική ευθεία, με τη σημερινή  ψηφοφορία στην  Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, σύμφωνα με την εισήγηση των βουλευτών της ΝΔ.

Του Κώστα Πασίση

Η πρόταση της ΝΔ είναι καταπέλτης για τον περιβόητο πρώην υπουργό Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Επί αυτών των βαρύτατων κατηγοριών θα ψηφίσουν σήμερα οι βουλευτές της συμπολίτευσης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής έχουν τα ταχθεί εκτός της ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Κατά είναι το ΚΚΕ και υπέρ της αποχής είναι το κόμμα του κυρίου Γιάνη Βαρουφάκη.

Όχι ρεβάνς, όχι σκιές, ναι στη διερεύνηση των καταγγελιών

Παρότι το Μαξίμου δηλώνει ότι η υπόθεση έχει πάει στη Βουλή και δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, στη ΝΔ εξακολουθούν να λένε ότι οι καταγγελίες που έχει κάνει ο κ. Καλογρίτσας είναι σοκαριστικές, που παραπέμπουν σε παρακράτος.

Βουλευτές της ΝΔ τονίζουν ότι η πρόταση της πλειοψηφίας συντάχθηκε με βάση τα στοιχεία από την δικογραφία και κανείς δεν επιζητεί  πολιτική ρεβάνς για τις μεθοδεύσεις που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πάντα όμως θα πρέπει να διερευνηθούν για να μην πλανώνται σκιές.

Επισημαίνεται ότι σε παλαιότερη ανακοίνωση της Πειραιώς, η ΝΔ είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει για τις καταγγελίες του προαναφερθέντος εργολάβου, θέτοντας  εμμέσως πλην σαφώς στο κάδρο των ευθυνών και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ένα 24ωρο πριν την έναρξη της συζήτησης και της ψηφοφορίας για την Προανακριτική Επιτροπή, στην Κουμουνδούρου έγιναν ατελείωτες κομματικές συσκέψεις για τα στελέχη που θα δώσουν τη μάχη στη Βουλή αλλά κυρίως για τη γραμμή του κόμματος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι θα δώσουν τη μάχη συντεταγμένα, γιατί η υπόθεση δεν αφορά μόνο τον Νίκο Παππά, αλλά ολόκληρο το κόμμα. Σημειώνεται ότι χθες συνεδρίασε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ένα από τα θέματα που ετέθησαν ήταν και η Προανακριτική Επιτροπή.

Ωστόσο πέρα  από τις δηλώσεις και τις  διαρροές, στην Κουμουνδούρου φοβούνται  ότι η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης θα αποκαλύψει πολλά γεγονότα και στοιχεία  για το σκοτεινό ρόλο  που διαδραμάτιζε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Νίκος Παππάς.

Έναν ρόλο που σχετίζεται με τη δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο Κράτος, στα ΜΜΕ, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση του περιβόητου «μαγαζιού»…

Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους βασικούς λόγους, που ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε μιλώντας μάλιστα στη Βουλή, ένα «μορατόριουμ» στην κυβέρνηση, προς χάριν της …πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ