today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Γαλλία: Σε «ενισχυμένη οξυγονοθεραπεία» θα υποβληθεί η υπουργός Πολιτισμού

Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Ροζλίν Μπασελό, που έχει προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, υποβάλλεται σε «ενισχυμένη οξυγονοθεραπεία», ανακοίνωσε η ίδια σήμερα, στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ηλικίας 74 ετών, ανακοίνωσε το Σάββατο πως διαγνώστηκε θετική «έχοντας εκδηλώσει αναπνευστικά συμπτώματα», προτού το περιβάλλον του κάνει γνωστή την Τετάρτη τη νοσηλεία της. Σε ένα tweet σήμερα, η Γαλλίδα υπουργός ανέφερε πως «τη φροντίζουν εξαιρετικοί γιατροί και λαμβάνει ενισχυμένη οξυγονοθεραπεία».

Η Ροζλίν Μπασελό είναι το δεύτερο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης που προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, μετά την υπουργό Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν, ηλικίας 59 ετών, η οποία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τετάρτη.

«Χθες το βράδυ, ένιωθε αρκετά καλύτερα με τη δόση του οξυγόνου που της είχε παραχωρηθεί. Οι γιατροί αποφάσισαν, επομένως, να την αυξήσουν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος του περιβάλλοντος της Μπασελό.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι η ίδια «αποφάσισε να στείλει ένα τουίτ για να καθησυχάσει όσους της στέλνουν τόσα πολλά μηνύματα ανησυχίας».

Πρώην υπουργός Υγείας, η Μπασελό έλαβε μια πρώτη δόση εμβολίου στις 17 Μαρτίου, προτού ανακοινώσει πως προσβλήθηκε από την Covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ