today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Χ.Θεοχάρης: Πρώτος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα για τους Ρουμάνους

Αποδέκτης ιδιαιτέρως θετικών μηνυμάτων για τον ελληνικό τουρισμό έγινε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Ρουμανία. Εξαιρετικά αισιόδοξοι εμφανίστηκαν κατά τη συνάντησή τους με τον Έλληνα υπουργό οι τουριστικοί πράκτορες της Ρουμανίας. Εξέφρασαν την πεποίθηση ότι, μετά από την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη χώρα τους, «η αγορά της Ρουμανίας αναμένεται να ανταποκριθεί πολύ θετικά. Η Ελλάδα θα είναι και φέτος ο πρώτος σε προτίμηση τουριστικός προορισμός για τους Ρουμάνους».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε αναλυτικά την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας για την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν. Οι πράκτορες εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες για την επίσκεψη στον κ. Υπουργό, καθώς και στους κ.κ. Γρηγόρη Τάσιο και Νίκο Κελαϊδίτη, προέδρους της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων και του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας αντιστοίχως.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, τα ρουμανικά ΜΜΕ κάλυψαν εκτενώς την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη και των εκπροσώπων του Ελληνικού τουριστικού κλάδου. Υπήρξε μπαράζ συνεντεύξεων, αναπαραγωγή δηλώσεων και πλήθος ρεπορτάζ στα ρουμανικά ΜΜΕ. Η ιδιαίτερα μεγάλη έκταση που δίνεται στην προβολή της επίσκεψης αντανακλά το έντονο ενδιαφέρον για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού, εκ μέρους τόσο των Ρουμάνων επιχειρηματιών του κλάδου, όσο και της κυβέρνησης της χώρας.

Συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από τη θερμή υποδοχή του στη Ρουμανία, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι «η επίσκεψή μου στη Ρουμανία και οι διαδοχικές επαφές που είχα με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και σημαίνοντες παράγοντες της τουριστικής αγοράς, πρώτα από όλα επιβεβαίωσαν τη βαθιά και ισχυρή ελληνο-ρουμανική φιλία. Σε πνεύμα εγκάρδιο και με διάθεση αμοιβαίας κατανόησης, πραγματοποιήσαμε πολύ σημαντικά βήματα σε σχέση με την επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης. Συζητήσαμε αναλυτικά το πλαίσιο των προϋποθέσεων, τον τρόπο εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα. Ο στόχος μας είναι πάντα η προστασία της υγείας κάθε επισκέπτη και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, υπό συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ταύτιση απόψεων σε όλα τα ουσιαστικά ζητήματα και η συνεργασία με τους φίλους Ρουμάνους, μού προσέφερε, προσωπικά αλλά και υπό την ιδιότητά μου ως Υπουργού Τουρισμού, έναν πολύ καλό λόγο να αισιοδοξώ για το μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι πριν το Πάσχα θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε μεγάλο αριθμό Ρουμάνων τουριστών στην Ελλάδα. Για να ζήσουμε όλοι μαζί την έναρξη της πορείας που θα μας οδηγήσει ξανά στην κανονικότητα».

Εκ μέρους της ρουμανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας και Τουρισμού Claudiu Nasui σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ανέφερε ότι «είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη. Έχουμε το ίδιο σκεπτικό, όσον αφορά στο άνοιγμα του τουρισμού και στις δύο χώρες. Η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους Ρουμάνους και προσπαθούμε να διευκολύνουμε την πρόσβασή τους σε διακοπές που τους αξίζουν. Σε τεχνικό επίπεδο, συζητήσαμε τη δυνατότητα αμοιβαίας αναγνώρισης των εγγράφων, με σκοπό να διασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση των τουριστών και στις δύο χώρες. Είναι δυνατόν να επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία με απόδειξη PCR τεστ, τεστ αντισωμάτων και πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID 19. Από τη Ρουμανική πλευρά θα ληφθεί σχετική απόφαση σε επίπεδο Πρωθυπουργού, μετά από διαβουλεύσεις με ιδρύματα και οργανισμούς υγείας. Η υγεία των Ρουμάνων είναι η πρωταρχική προτεραιότητα της Ρουμανικής κυβέρνησης. Οι προτεραιότητές μας παραμένουν ο εμβολιασμός και το άνοιγμα της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του εγχώριου τουρισμού και του τουρισμού προς το εξωτερικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ