today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ιταλία: Εθνική ημέρα μνήμης για τα θύματα του κορωνοϊού – Ο Μ.Ντράγκι στο Μπέργκαμο

Η Ιταλία τιμά σήμερα την μνήμη όλων των θυμάτων της επιδημίας κορονοϊού. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι βρίσκεται στο Μπέργκαμο, ένα χρόνο ακριβώς μετά από την κορύφωση της τραγωδίας της πόλης αυτής της Λομβαρδίας. Στη συλλογική μνήμη έχουν χαραχθεί οι εικόνες της στρατιωτικής πομπής, η οποία μετέφερε έξω από το Μπέργκαμο χιλιάδες φέρετρα, διότι τα κοιμητήρια της περιοχής ήταν πλέον γεμάτα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο κοιμητήριο της πόλης και σε λίγο θα μεταβεί στο πάρκο «Μαρτίνος Λούθηρος», όπου θα φυτευτούν τα πρώτα εκατό δέντρα του «δάσους της μνήμης». Ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι πρόκειται να φυτέψει μια φιλύρα, ως σύμβολο ελπίδας και αναγέννησης της πόλης αυτής, η οποία πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα, σε ανθρώπινες ζωές κατά το πρώτο κύμα της covid 19.

Οι τελετές μήνης άρχισαν και στο Μιλάνο, με την συμμετοχή του δημάρχου Μπέπε Σάλα και της περιφέρειας της Λομβαρδίας : καθ΄όλη την ημέρα, στα κτίρια της τοπικής αυτοδιοίκησης οι ιταλικές και ευρωπαϊκές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ