today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Αυστρία: Αισιόδοξος για το μέλλον ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος Αλ.Βαν ντερ Μπέλεν

Αισιόδοξος για το μέλλον, εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα – απότιση φόρου τιμής στα θύματα της πανδημίας, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα στους πολίτες ότι «όσο και αν ακούγεται τετριμμένο, κάθε χειμώνας ακολουθείται από την άνοιξη και αυτή θα ξεκινήσει σύντομα».

Σύντομα όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και να μπορέσουν να χαρούν ξανά τη ζωή μαζί, «και τότε εύχομαι να αφήσουμε το συντομότερο δυνατό αυτή την κρίση πίσω μας, αλλά και να μην την ξεχνάμε. Να μην ξεχνάμε πόσο εύθραυστη είναι η κοινωνία μας. Ότι μαθαίνουμε από αυτό για το μέλλον. Ότι πλησιάζουμε και πάλι ο ένας τον άλλο. Και ότι θα συνεργαστούμε μαζί να κτίσουμε αυτή τη χώρα νέα και καλύτερη», τόνισε ο Αυστριακός Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πανδημία απαιτούσε πολλά από όλους, χωρίς εξαίρεση όλοι επηρεάστηκαν και επηρεάζονται σοβαρά ή ιδιαίτερα σοβαρά, κανένας δεν έμεινε ανέγγιχτος. Αυτό είναι απογοητευτικό, αλλά παρακαλώ να μην κατευθύνουμε την απέχθεια ο ένας έναντι του άλλου».

«Ακριβώς σε μία κρίση εμφανίζεται από τι αποτελούμαστε, και όλοι μας θέλουμε και πρέπει να μπορούμε να κοιταχτούμε στα μάτια μετά το τέλος της κρίσης, και γνωρίζω ότι στις καρδιές μας, η συμπόνια, το θάρρος και η πίστη σε αυτό που είναι καλό, είναι ισχυρότερα από οτιδήποτε άλλο», επισήμανε ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους «οι οποίοι, σε αυτή την κουραστική κρίση, εξακολουθούν να λαμβάνουν υπόψη τον άλλο, οι οποίοι εξακολουθούν να φροντίζουν για την ευημερία και την υγεία των συνανθρώπων τους».

Πολλοί έχουν χάσει τους αγαπημένους τους από τον ύπουλο ιό, μερικές φορές χωρίς να μπορούν να τους αποχαιρετήσουν αυτοπροσώπως, και «είναι σημαντικό όλοι μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν επηρεάζονται άμεσα από αυτό, να το δούμε και να είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλο», τόνισε ο Αυστριακός Πρόεδρος, τηρώντας στη συνέχεια ενός λεπτού σιγή για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ