today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Καταγγελίες για εκφοβισμό διευθύντριας νοσοκομείου από συνάδελφο

Θύμα εκφοβισμού και λεκτικής βίας από συνάδελφο της έπεσε, σύμφωνα με καταγγελία, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας, Όλγα Μοδινού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των εκπροσώπων Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, αφορμή απετέλεσε το γεγονός ότι η Διευθύντρια συμπεριέλαβε ανάμεσα στα άτομα που μετακινήθηκαν από το Χειρουργείο και άλλα νοσηλευτικά τμήματα (προκειμένου να στελεχώσουν τις νέες πτέρυγες ασθενών με κορωνοϊό, περίπου 30 σε αυτή τη χρονική στιγμή) και νοσηλεύτρια που εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Σωματείου με την παράταξη της Δέσποινας Τοσονίδου.

Η κ. Τοσονίδου εξαπέλυσε απειλές κατά της Μοδινού, ενώ ταυτόχρονα χτυπούσε το τραπέζι και την πόρτα του γραφείου της, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

“Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, κανένας υγειονομικός δεν μπορεί να αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου υπάρχει ανάγκη, πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Επιπρόσθετα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να διασφαλίσει την ισότιμη μεταχείριση προς όλους τους εργαζομένους, χωρίς να ενδίδει σε  εκβιαστικές συμπεριφορές που αποσκοπούν στην διασφάλιση ευνοϊκής μεταχείρισης από όπου και αν αυτές προέρχονται. Το Δ.Σ. του Σωματείου  θα όφειλε να είναι εγγυητής της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων, και όχι να δίνει την εντύπωση ότι φροντίζει μόνο τους αρεστούς της πλειοψηφούσας παράταξης. Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, που με αυταπάρνηση συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη πρώτη γραμμή δεσμευόμενοι πάντα θα αγωνιζόμαστε για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου μας” αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ